Hirdetés
Hirdetés

Véreshurkával töltött fürj Bicsár Attila és a Sauska 48 konyhájából | Főzz a séffel!

2024. április 9.
Bicsár Attila, a Sauska 48 Villány és a Sauska Padi Tokaj executive séfje egy ikonikus receptet osztott meg velünk. A véreshurkával töltött fürj receptje egy igazi vörösboros falat, nem véletlenül lett a villányi Sauska 48 egyik signature fogása. Köretét szezonálisan változtatják: a puliszka, az áfonyás lilakáposzta, cékla és csicsóka is remekül illik mellé.
Hirdetés

Hozzávalók

  • fürj
  • véreshurka
  • kakukkfű
  • vaj

(1 db fürjhez 60 g véreshurkát használunk)

Elkészítés:

A fürjeket belülről kicsontozzuk, csak a combcsont alsó részét és a szárnytövet hagyjuk meg. Törekedjünk arra, hogy a bőre egyben maradjon.

A belsejébe frissen tépkedett kakukkfüvet szórunk, majd beletöltjük a véreshurkát.

A lábait összekötözzük, a fürj külső részét bekenjük olajjal és megszórjuk borókás sóval.

Kombisütőben, 140 Celsius fokon 8 percig hőkezeljük, sütő-gőz funkción.

Tálalás előtt kevés olajon, forró serpenyőben megpirítjuk a bőrét. 

180 C-os sütőbe rakjuk 2 percre, majd serpenyőben, habzó vajon, friss kakukkfűvel átpirítjuk.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram