A medvehagymát erős íze miatt kisebb mennyiségben érdemes használni, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet étteremben jelenleg a kenyér és a vaj mellé kínálnak friss medvehagyma levelet.
Pesti István savanyított medvehagyma rügy receptje könnyedén elkészíthető, felhasználása pedig rendkívül sokszínű. Tegyük salátákba, fogyasszuk hal- és zöldségételekhez.
Savanyított medvehagyma rügy
- medvehagyma rügy
- 250 g alma ecet
- 250 g víz
- 100 g cukor
- 1 babérlevél
- 2 szál kakukkfű
- 2 db szegfűbors
- 1 gerezd fokhagyma
- egész bors, mustármag, só
A medvehagyma rügyet tegyük befőttes üvegbe. A többi összetevőt húsz percig főzzük, majd leszűrjük és még melegen a medvehagyma rügyre öntjük. Ezután ledunsztoljuk, meleg helyen megvárjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.
Képek: Eatweeds ⎸Mud & Bloom ⎸Gowildeducation
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.