A világ 47 országában jelenlévő luxusszálloda-lánc az elkövetkező hetekben a "világot" szállítja Budapestre. A franciás hangulatban telt Kollázs-évforduló után az Amerikai Egyesült Államok születésnapja következik, egy egésznapos party keretében. Megkapó gesztus ez a kanadai tulajdonosú hotelóriástól, látva az Amerikában jelenleg zajló eseményeket.
Július 4-e, szombaton már déltől éjszakába nyúlóan várják a vendégeket a Trip to Miami eseményre, ahol rumos koktélokból és bárételekből nem lesz hiány, Győrffy Árpád séf pedig az USA déli államainak jellegzetes ízeit idézi meg menüjében (itt írtunk a cajun és a kreol konyháról!).
Az ötcsillagos szálloda éttermében kínált menü 5900 forintos ára pedig azokat is a Kollázsba csábíthatja, akik korábban ritkán jártak a Gresham Palotában.
Délután latin-amerikai élőzenével, este DJ-szettekkel teszik teljessé az élményt.
A Kollázs executive-chefje tőle szokatlan ízvilágba kalauzol, habár a homár és a homár bisque Győrffy Árpád korábbi remeklései közé tartozik. Izgalmas lesz az amerikai comfort foodokat az ő keze alatt kóstolni.
Győrffy Árpád séf 3-fogásos július 4-ei menüje:
- Kukoricaleves homár popcornnal
- Latin stílusú sertésborda mac&cheese-zel
- Zöldcitromos pite
Hamarosan, július 14-én, kedden jelentkeznek a Franciaország nemzeti ünnepe alkalmából tartott Bastille Day esttel, a július 17-19-ei hétvégén pedig a Forma 1 "költözik" a Kollázsba.
KOLLÁZS Brasserie & Bar
Budapest V. kerület, Széchenyi István tér 5-6. (Zrínyi utca saroknál)
Időpont: 2020. július 4., szombat 12:00-01:00
A Trip to Miami Facebook-eseményhez itt lehet csatlakozni!
Olvasta már a Kollázs vezető sommelier-jével, Becker Gáborral készült interjúnkat?
“Csendben kóstolunk, és a bor megnyílik nekünk” – Becker Gábor sommelier-vel beszélgettünk
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.