Hirdetés
Hirdetés

Meredek fertőzöttségi adatok New Yorkból, mégis előbb nyithatnak az éttermek a tervezettnél

SZERZŐ: diningguide
2021. február 9.
Andrew Cuomo, New York állam kormányzója bejelentette, hogy a tervezett Valentin-napi újranyitás helyett már péntektől (február 12-től) indulhat az éttermi élet a metropoliszban.
Hirdetés

Folyamatosan érkeznek a hírek különböző országok és városok korlátozásbéli enyhítéseiról. A közelmúltban mi is megírtuk, hogy mi a helyzet jelenleg például Olaszországban vagy a tengerentúlon, de most újabb hírek érkeztek az Egyesült Államok keleti partjáról.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója bejelentette, hogy a tervezett Valentin-napi, vasárnapi nyitás helyett már pénteken visszatérhetnek a városlakók kedvenc éttermeik beltéri asztalaihoz.

Az indoklás logikus: egyrészt így könnyebben eloszlik a romantikus vacsorát és egyben egy kis szabadságot ünneplők tömege (egész hétvégére foglalhatnak), másrészt a vendéglátóknak is sokkal kedvezőbb ez a dátum, hiszen egyelőre nem üzemelhetnek teljes gőzzel, csupán az éttermek asztalainak negyedéhez ültethetnek vendégeket.

Érdekességképp a Woldometers aktuális New York államra vonatkozó adatai egyáltalán nem alakulnak kedvezően: 892 279 az aktív koronavírusos fertőzöttek száma, Bronx és Queens New York városrészeknél sötétbordón jelez az új megbetegedéseket mutató térkép. Esetszámokat és halálozási adatokat tekintve világszinten az egyik legrosszabbul álló ország az USA.

A két nappal előbbi nyitás mellett az átoltásról szóló hírek is érkeznek a majdnem 20 milliós népességű államból: a vendéglátósoknak is hamarabb elérhető lesz a vakcina (már az oltások úgynevezett Phase1b első szakaszában), tekintve, hogy interaktív szolgáltatói szektor lévén sok emberrel érintkeznek. Komplett étteremláncok vezetői jelentkeznek az összes dolgozójukkal a mihamarabbi oltásra — ezzel szeretnének a lehető legkorábban visszatérni a megszokott kerékvágásba.

Forrás: 1, 2, 3

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram