Hirdetés
Hirdetés

Ceviche José Guerrero és az Umo konyhájából | Főzz a séffel!

2024. május 6.
José Guerrero 2020 óta dolgozik az Arany Kaviár Étterem kutató-fejlesztő séfjeként, emellett a dél-amerikai Umo étterem executive chef-je. A dél-amerikai étteremben rendkívüli népszerűségnek örvend Peru nemzeti étele, a marinált nyers halból készült ceviche. Ahány család és ahány étterem, annyiféleképp készítik ezt a különlegességet, ami Közép- és Dél-Amerika után lassan meghódította a világot. Az Umo megosztotta velünk a saját verzióját, amire banán chips és pirított kukorica is kerül.
Hirdetés

“A ceviche egy nagyon fontos recept a számomra, mert benne rejlik a latin-amerikai kultúra identitása. A Nikkei konyha a II. világháborút követő japán migráció által jött létre; az ázsiai és latin-amerikai konyha fúziójának eredménye a ceviche is. Ez a fúzió tökéletesen kifejezi a gasztronómiai stílusomat és világlátásomat.” – mondja José Guerrero. 

Ceviche José Guerrero és az Umo konyhájából

Recept

A „tigristej”

A ceviche fűszeres-citrusos marinádját, amit a nyers hal zamata is átitat, ‘leche de tigre’-nek, vagyis tigristejnek nevezik. 

Hozzávalók

  • 60 g a halfilé leeső részeiből
  • 100 g halalaplé
  • 5 g koriander
  • 10 g lime lé
  • 20 g vöröshagyma

Elkészítés

Az összes hozzávalót turmixgépbe vagy thermomixbe tesszük, ízlés szerint sózzuk, leszűrjük és hűtőbe tesszük. 

A ceviche elkészítése

Hozzávalók

  • 90 g fehér húsú halfilé (branzino, dorada)
  • 30 g „tigristej”
  • 10 g pirított kukorica
  • 15 g paradicsom
  • 10 g apró kockákra (brunoise) vágott vöröshagyma
  • 10 g zöld banán chips
  • 10 korianderhajtás
  • 2 g szezámolaj
  • 30 g friss lime lé

Elkészítés

A lime levében marináljuk a halat 20 percig, majd leszűrjük és félretesszük. A halat kockákra vágjuk, egy mély tányérba tesszük, és ráöntjük a tigristejet úgy, hogy elfedje. Erre kerül rá a kockákra vágott paradicsom, mellé a hagyma, majd rászórjuk a pirított kukoricát. Jöhet a banán chips, végül ráöntjük a szezám olajat.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram