Egy kicsit talán meseszerűre vették a kommunikációt, amikor a "hét bölcsről" beszélnek, de tény, hogy nagyon erős zsűrit verbuváltak a világ minden tájáról az ifjú séftehetségek megmérkőzésére. Az ő bemutatásuk következik.
Mauro Colagreco olasz-argentin séf, aki három Michelin-csillagos éttermével, a francia Mentonban található Mirazurral a Világ 50 Legjobb Étterme Díj 2019 első helyezettje lett. Célja, hogy helyi alapanyagok használatával biztosítsa a legjobb minőséget. Hitvallása, hogy „séfként legfőbb kötelezettségünk szem előtt tartani a fenntarthatóságot és a bolygónk jövőjét.”
Olvasta már korábbi írásunkat?
5 gondolat Mauro Colagreco, a világ 3. legjobb étterme, a Mirazur séfjétől
Andreas Caminada svájci séf és vállalkozó, aki éttermében, a Schloss Schauensteinben megőrizte a három Michelin-csillagos minősítést. Legfontosabb számára, hogy hű maradjon a gyökereihez, így kizárólag szezonális hozzávalókból dolgozik, amelyeket a kastélyt körülvevő földekről és helyi termelőktől szerez be. 2019-ben elnyerte a Világ 50 Legfenntarthatóbb Étterme Díjat a Schloss Schauensteinben tanúsított környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalásáért.
2016-ban már ajánlottunk Caminada új éttermét:
6 új külföldi étterem, amit érdemes 2017-ben kipróbálni
Clare Smyth az első női brit séf, aki megszerezte és azóta is tartja a három Michelin-csillagot. 2018-ban a Világ 50 Legjobb Étterme díjátadón a Világ Legjobb Női Séfjeként ismerték el. Brit konyhájának alapanyagait hosszas kutatómunka után helyi termelőktől és független kisüzemekből szerzi be, szem előtt tartva az etikus és fenntartható termelés szempontjait.
Clare Smyth-ről már több ízben írtunk
Pim Techamuanvivit a 2017 óta egy Michelin-csillaggal rendelkező bangkoki Nahm étterem konyhafőnöke, illetve a 2015 óta egy Michelin-csillagos Kin Khao és a nemrég újranyitott San Francisco-i Nari étterem séfje és tulajdonosa. A fenntarthatóság és az élelmiszerpazarlás megelőzésének elkötelezett támogatójaként helyi kisüzemekkel, halászokkal és kistermelőkkel dolgozik együtt, így támogatva a thai konyhát.
Enrico Bartolini jelenleg a legtöbb csillaggal rendelkező olasz séf. Étterme, az Enrico Bartolini – Mudec 2019-ben három Michelin-csillagot kapott - ezzel 25 év után újra található három Michelin-csillagos étterem Milánóban. Hitvallása az, hogy a kortárs irányvonalat a klasszikussal ötvözze: a hagyományokat az innovációval és a végtelen kísérletezéssel elegyíti, hogy új ízeket hozzon létre, amelyek tele vannak emlékekkel.
Manoella Buffara brazil séf, tanulmányait Olaszországban végezte. Manu nevű étterme az Érdemes rá figyelni jelölést kapta a Latin-Amerika 50 Legjobbja 2018-as ranglistán. A fenntarthatóság támogatása érdekében egy olyan modellt alkotott, melyben a városi kerteken, közösen nevelt növényeken keresztül a természet védelme mindenki feladata.
Gavin Kaysen, a minneapolisi Spoon and Stable étterem tulajdonosa egy tehetséges amerikai séf, aki egyben úttörő vállalkozó is. Kaysen hisz abban, hogy a konyhaművészet területén továbbra is jelentős szerepe van a mentortevékenységnek, ezért elkötelezetten támogatja a fiatal tehetségek következő generációját konyhai készségeik fejlesztésében. A nonprofit Ment’or BKB Alapítvány (korábban Bocuse d’Or USA Alapítvány) egyik alapítója, és részt vett a S.Pellegrino Young Chef 2018-as rendezvényén, amely során az amerikai csapat nyertes jelöltjét mentorálta.
Olvassa el a Koppány Levente régiós győzelméről szóló írásunkat!
Új reménység: Koppány Levente megnyerte a a S.Pellegrino Young Chef regionális döntőjét!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.