Hirdetés
Hirdetés

6 új külföldi étterem, amit érdemes 2017-ben kipróbálni

SZERZŐ: DiningGuide
2016. december 30.
A finedininglovers.com készített egy listát azokról az éttermekről, amelyek olyat szóltak a közelmúltban, hogy érdemes megnézni őket a közeljövőben. Vigyázat, a lista a földrajzi akadályokat és a távolságokat nem ismeri.
Hirdetés

White Gold Butchers, New York, USA
A brit April Bloomfield neve nem ismeretlen Amerikában sem, hozzá köthetők az olyan sikerprojektek, mint a The Spotted Pig, a Breslin Bar és a Dining Room. Legfrissebb nyitása a manhattani Upper West Side-on történt, ahol a 38 férőhelyes White Gold Butchers – fittyet hányva a hús mellőzéséről szóló trendekre – azt hirdeti, hogy fogyasszunk állatokat, a fülüktől a farkukig. A rövid, ám velős menüben a marhaszív és a nyelv is szerepel.
Megnyitott: 2016. november
Sushi Wakon, Kyoto, Japán
Kyoto nem akármilyen gasztromennyország, amely azonban most újabb gyöngyszemmel gazdagodott. Ez pedig nem más, mint a Four Seasons-ben található Sushi Wakon, Jiro Ono pártfogoltja, Rei Masuda vezetésével. A privát étkezőhelyiség egy 800 éves tavas kertre néz, a menü legizgalmasabb tétele pedig a Ginza sushi.
Megnyitott: 2016. november
Igniv, St. Moritz, Svájc
Andreas Caminada legújabb nyitásának St. Moritz a helyszíne, azon belül is a Badrutt Palace. Az Igniv szó fészket jelent, maga az étterem pedig innovatív svájci kulináris kalandokat kínál, a "sharing" filozófiájával megspékelve. Európa legfiatalabb háromcsillagos séfje úgy találja ki a tányérokat, hogy azokat a vendégek körbeadják, mint egy nagy családban.
Megnyitott: 2016. december
Nathan Outlaw, Al Mahara, Dubai
Az nem meglepő, hogy Nathan Outlaw legújabb dubai-i éttermében a homáros rizottó és a citrusos rombuszhal előkelő helyen szerepel az étlapon. Az eredetileg brit séf a tengeri ételeivel vált ismertté, melyeket most háromfogásos ebéd-, négyfogásos vacsora-, és hétfogásos degusztációs menüben mutat be, egy olyan étteremben, ahol a plafonig érő akváriumban 30 féle egzotikus hal úszkál.
Megnyitott: 2016. szeptember
Cocina de Autor, Grand Velas Los Cabos, Mexikó
A holland séf, Sidney Schutte négy évet Ázsiában töltött, hogy szélesítse palettáját, és olyan helyeken dolgozhasson, mint a Hong Kong-i Amber. Mexikói éttermében érzéki és játékos utazásra hívja vendégeit, és olyan ételeket kínál, amelyek különböző emlékekre épülnek. Természetesen mindezt úgy teszi, hogy dúskál a fantasztikus helyi alapanyagokban.
Megnyitott: 2016 végén
Patio, Athén, Görögország
Panagiotis Gialakis, a séf, aki a milánói Trussardi alla Scalában és a párizsi Le Bristolban edződött, kreatív játékot űz a mediterrán ízekkel és az étterem saját farmjának terményeivel.
Megnyitott: 2016. július
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram