Hirdetés
Hirdetés

Hamvas Béla, könyvek, fine dining: Laurel – Egy izgalmas étteremnyitás

SZERZŐ: DiningGuide
2019. április 15.
Egy könyvesbolt Pesten, Hamvas Béla-kultusz, top borok és tapasok, specialty kávézó, valamint egy kizárólag degusztációs menüt kínáló fine dining étterem egy fedél alatt. Különleges együttállás valósul meg a Kertész utcában, aminek kapcsán megkockáztathatjuk, hogy az idei év eddigi legizgalmasabb étteremnyitása egyben. Szerdán nyit a Laurel.
Hirdetés

A Kertész utca 29-es szám alatt találjuk a Babérliget Könyvesboltot, amely már önmagában is különleges, hiszen Hamvas Béla referencia-könyvesboltként a legendás gondolkodó és az ő szellemiségéhez köthető szerzők műveit árusítja, a bolt működése pedig a Hamvas Béla Alapítványhoz köthető. A könyvesbolttal egy térben egy korrekt újhullámos kávézót is nyitottak, ízléses berendezéssel.

@Laurel Budapest

De a hamvasi gondolatokon, Marzocco kávégépen, válogatott kávékon és ínycsiklandó pékárukon túl egy még komolyabb szándék és befektetés is a gasztronómia irányába mutat: a könyvesbolthoz csatlakozik egy erős borfelhozatallal jelentkező bor- és tapasbár, valamint egy fine dining étterem is, mindkettő Laurel néven.

@Laurel Budapest

A laurel szó egyébként babért jelent, mivel működik már a Balaton közelében, Polányban Babérliget Kúria néven vendéglátóhely, ezért döntöttek az angol megfelelő mellett.

Mede Ádám neve ismert a szakmában, hiszen korábban három hazai csillagos étteremben is dolgozott. Pályáját a Costesben kezdte Miguel Viera keze alatt, később dolgozott a Costes Downtownban, majd az Onyxban is még a Szulló Szabina és Széll Tamás időszakban. Az iskolák tehát, és még néhány vargabetű a szakmai életúton megvoltak, most pedig majd' egy éve folynak a Laurel étterem előkészületei.

Mede Ádám @Laurel Budapest

A sous-chef is ismerős lehet, Strider Dávid többek között Huszár Krisztián mellett a Fámában dolgozott, ugyancsak a Fámában volt pastry-chef a Laurelbe leigazolt Ötvös Zsuzsanna is. Egy lendületes fiatal csapattal indul tehát Pest új gourmet étterme, amely első körben csak vacsoraidőben tart nyitva, és összesen 32 ülőhelyet kínál.

Maláta, Kakaó, Karamell @Laurel Budapest

Fine dining koncepcióval startolnak, kizárólag degusztációs menüt kínálnak majd. A 8 fogásos fix séfmenüt 4 és 6 fogásos menük egészítik ki, amelyeket mi válogathatunk össze. Előzetesként néhány étel képe fel is került az internetre a bemutatkozó menüből, szerda estétől pedig nyitva áll az étterem.

Nyitás: 2019. április 17., 18:30
Cím: VII. Budapest, Kertész utca 29.
Az étterem Facebook-oldala

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram