A séfek misztikus birodalmából most öt olyan alapvető eszköz kerül elő, amely minden otthoni konyhában fellelhető (vagy egyszerűen beszerezhető), és segítségükkel olyan tányérokat alkothatunk mi is, mint a nagyok. Vagyis majdnem olyanokat.
Nagykanál
Bizony. A sárga színű szósz egy szimpla nagykanállal került fel a tányérra.
Spatula
Még ha nem is sütünk otthon gyakran süteményt, jó szolgálatot tesz a szilikonspatula, érdemes egy pár méretben beszerezni.
Szószadagoló flakon
Pöttyinthetünk, hozhatunk csíkot, segít az adagolófej.
Köralakú sütőforma
Áttérve a folyékony állagú ételekről a darabosakra: szintén nem csak sütéshez, hanem tálaláshoz is hasznát vehetjük a sütőformáknak. Mennyivel látványosabb így tálalni egy köretet!
Csipesz
És a már elég szép tányérunkat most már nem kellene egy-két suta mozdulattal elrontani, ebben segít a csipesz. A díszítőelemeket csipesszel lehet finoman feltenni.
+1: Egy konyhai törlőruha, amivel a kis szabálytalanságokat, cseppeket el tudjuk távolítani.
Köszönet az okításért James Briscione séfnek az Institute of Culinary Educationtől.
A Finedininglovers cikke alapján. Teljes videó itt.
Képek a videóból.