Hirdetés
Hirdetés

Yannick Alléno Londonba vitte a Pavillon Ledoyen egy darabkáját

SZERZŐ: Király Márton
2023. július 26.
Yannick Alléno napjaink világgasztronómiájának egyik legfontosabb szereplője.
Hirdetés

A francia séf csillagfényes karrierjéről mi is beszámoltunk, amikor bemutattuk a Courchevel-ben működő Cheval Blanc Hotel konyháját, a legendás bordeaux-i évjáratról Le 1947 névre keresztelt éttermet.

Még részletesebben írtunk Alléno munkásságáról, amikor külön cikkben jártunk utána Párizs Ékkövének, az egyetlen fedél alatt összesen hat Michelin-csillagot összegyűjtő Pavillon Ledoyen történetének.

A Yannick Alléno nevével fémjelzett outletek rendre megtalálhatók a fine dining világ legfontosabb csomópontjain. Monacóban, Szöulban, Dubaiban találkozhatunk velük, az eddig is impozáns listára pedig most új szereplő került fel.

Fotó: Facebook / Pavyllon Ledoyen

A londoni Hamilton Place, a Hyde Park és a Knightsbridge közé ékelődött festői utca ad otthont a Four Seasons Hotel London at Park Lane luxusszállodának, ahol a Four Seasons színvonalának megfelelően a legmagasabb luxus fogadja a patinás épületbe betérő szállóvendégeket.

A luxusszálloda gasztronómiai koncepciójának keretében talált egymásra a londoni igazgatóság és a francia séflegenda. Idén júliusban a Pavyllon London megnyitotta kapuit, hogy a francia klasszikus gasztronómia legszebb hagyományait és a kortárs brit konyhastílust ötvöző koncepció szerint felépülő menüsort a vendégek elé tárja.

"A Four Seasons ikonikus márkájával való együttműködés mindig is régi álmom volt, és nagyon izgatott vagyok, hogy ez a partnerség Londonban valósul meg, ahol már régóta szerettem volna nyitni. Együtt olyan koncepciót alkottunk, amely tükrözi majd ennek a városnak a kortárs és vibráló jellegét" – mondta Alléno a nyitást megelőzően.

Fotó:www.yannick-alleno.com

A Pavyllon London a nyugodt luxusról szól, ahogyan a hasonló nevet viselő párizsi és monacói egységek is. Az ételekben megjelenik Alléno rajongása London iránt, de egyben alátámasztják a francia séf meggyőződését is, miszerint az éttermek alkotják a város társadalmi életének gerincét. Az új egység koncepcióját úgy tervezték, hogy reggelitől vacsoráig, a nap minden órájában más, egyedi élményt adva a vendégeknek, nem megfeledkezve az Angliában különleges jelentőséggel bíró ötórai tea szertartásáról sem.

Fotó: Facebook / Pavyllon Ledoyen

Alléno a híres belsőépítész, galériatulajdonos és gyűjtő, Chahan Minassian segítségét kérte az új helyszín megvalósításához. A művész a színükben harmonizáló, de textúrájukban kontrasztos elemek használatára helyezte a hangsúlyt, hogy időtlen, modern környezetet teremtsen. A helyiséget egy 30 fő befogadására alkalmas, egyedi tervezésű pult uralja, amely lehetővé teszi, hogy az étkezők a konyhában zajló folyamatokat közelről figyeljék.

Az étterem összesen 90 férőhelyes. A Pavyllon-stílusra jellemző kékeszöldek palettáját felvonultató teret megkoronázó, szemet gyönyörködtető, hétméteres kerámiafalat Peter Lane New York-i keramikusművész készítette egyedi megrendelésre.

Fotó: Facebook / Pavyllon Ledoyen

A vendégek a tányérokon is számíthatnak az Allénótól megszokott színvonalra. A francia hagyományokban és technikákban gyökerező, szezonális brit termékekkel újragondolt ételek a nap minden pillanatát feldobják.

Fotó: Facebook / Pavyllon Ledoyen

A séf védjegyévé vált szószok, a kivonatolás, a fermentálás és a kriokoncentráció is mind megjelennek a tányérokon. A Pavyllon-koncepció más helyszínein ikonikussá vált fogások természetesen itt is elérhetők, de természetesen készülnek csak Londonban elérhető, különleges fogások.

Fotó: Facebook / Pavyllon Ledoyen

A szálloda gasztronómiai megújulásának az étterem mellett egy másik velejárója, hogy a Bar Antoine is megnyitotta kapuit, hogy italválasztékával kiegészítse a Pavyllon kínálatát. A névválasztás itt sem véletlen. A bár Alléno tavaly, tragikusan fiatalon elhunyt fiának, a szintén tehetséges séf Antoine Alléno előtt tiszteleg.

Forrásaink voltak:

1 2

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram