Elmondása és a közösségi médiában is közzétett búcsúposztja szerint a 2022-es Dining Guide gálán a Fenntarthatósági Díjat is nyert Pajtában eltöltött 5 és fél évre nagyon szép időszakként emlékezik, és az elválás is baráti.
Az ember életében vannak periódusok, amikor úton van és csinálja, és van egy időszak amikor szeretne egy kicsit nyugodtabb életet élni, főleg a magánéletében. Ez persze a munka oldaláról nem jelenti azt, hogy abbahagyom és ne lennének komoly szakmai terveim vagy elvárásaim magammal kapcsolatban.
A séf elmondása szerint egyszerűen eljött az ideje a váltásnak, személyes és a szakmai tovább fejlődés okán. Ott töltött ideje alatt Győr és Őriszentpéter között ingázott. Korábban Barcelonában élt, azelőtt pedig Győr és Budapest között kellett utaznia.
Az itt töltött időt sokkal többnek tekinti, mint munkának.
„2017-ben kezdő séfként vettem át a konyhát, akkor kezdődött a közös történetünk. Talán az első és nagyon fontos mérföldkőnek az tekinthető, amikor a Dining Guide beválasztott minket a Top10 vidéki étterem közé, és megkaptam az Ifjú Séftehetség díjat. Sok minden történt velem, ami keveseknek adatik meg, amiért hálás vagyok” – mondta a séf.
Farkas Richárd hivatalosan még nem jelentette be, de már tervezi a következő projektjét.
Az őriszentpéteri étterem sem marad séf nélkül. Farkas Richárd ugyan még nem árult el nevet, de biztos benne, hogy jó kezekben lesz a Pajta. Ahogy megtudjuk, ki lesz az új séf, természetesen beszámolunk róla.
Farkas Richárd ezt írja a búcsúposztjában:
„Mennyire csodás és mozgalmas időszak volt ez! Egy olyan időszak, amikor szakácsból séffé válhattam, olyan kalandokat élhettem át, amiket a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Lehetne számszerűsíteni, díjakat, statisztikákat, szerepléseket vagy bármi egyéb dolgot felsorolni, de így, ennek a csodás utazásnak a vége felé ugyanúgy távozom, mint ahogy megérkeztem: üres kézzel, a késtáskámmal, örömteli szívvel…Szerencsésnek érzem magam, mert az itt töltött időszakban nem dolgoztam és nem munkám volt, hanem egy álmot éltem. Örökké hálás leszek Ferinek és Flórának a bizalomért és a lehetőségért; a srácoknak a konyhán, minden kollégámnak és sztázsolónak a kitartó munkájukért; a termelőknek a csodás alapanyagokért és a barátságukért; a családomnak és páromnak a támogatásért, hogy vigyáztak rám a nehéz és könnyű napokon egyaránt; és persze a rengeteg vendégnek, Nektek!”
Tovább olvasok:
Három ország határán – Beszélgetés Farkas Richárddal, a Pajta séfjével a csillagesélyekről
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.