Nyári klasszikus egy kis csavarral a Pest-Buda étterem konyhájáról.
Hozzávalók 4-6 főre:
Töltött paprika
- 8 db tv paprika
- 10 dkg rizs
- 50 dkg lapocka
- 1 db zellergumó
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- kis csokor petrezselyem
- csipetnyi só
- csipet bors
Paradicsomszósz
- 1,5 l paradicsomlé
- 7 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vöröshagyma
- 10 db zellerlevél
- 1 db citrom leve
- 8 dkg zsír
- csipetnyi só
Köret
- 15 dkg angol zeller
- 80 dkg burgonya
- 10 dkg vaj
- csipetnyi só
Elkészítés:
Daráljuk le a lapockát, majd tegyük bele a rizst, üssük bele a tojást és sóval, borssal ízesítsük. Utána adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt zellergumót és a felaprított petrezselymet. Ezután töltsük bele a kicsumázott paprikába
A paradicsomitalt tegyük fel forrni egy egész hagymával, zellerlevéllel, citrom levével, cukorral és borssal. Ebben a lében főzzük a paprikát 40-50 percig. Miután megfőtt a paprika, a felforrt levet pici rántással sűrítsük be(zsír és liszt).
A burgonyát hámozzuk meg és sós lében főzzük meg, majd szűrjük le a levét. Az angol zellert hámozzuk meg, aprítsuk kockákra majd pirítsuk meg vajban. Utána a tört burgonyát keverjük össze a zellerrel.
Tálalásnál a paradicsomszószra tegyük rá a a paprikát és mellé a köretet.