Hirdetés
Hirdetés

Töltött paprika zelleres burgonyával - Lutz Lajos (Pest-Buda) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. július 17.
Nyári klasszikus egy kis csavarral a Pest Buda étterem konyhájáról.
Hirdetés

Nyári klasszikus egy kis csavarral a Pest-Buda étterem konyhájáról.
Hozzávalók 4-6 főre:
Töltött paprika

  • 8 db tv paprika
  • 10 dkg rizs
  • 50 dkg lapocka
  • 1 db zellergumó
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyem
  • csipetnyi só
  • csipet bors

Paradicsomszósz

  • 1,5 l paradicsomlé
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 10 db zellerlevél
  • 1 db citrom leve
  • 8 dkg zsír
  • csipetnyi só

Köret

  • 15 dkg angol zeller
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • csipetnyi só

Elkészítés:
Daráljuk le a lapockát, majd tegyük bele a rizst, üssük bele a tojást és sóval, borssal ízesítsük. Utána adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt zellergumót és a felaprított petrezselymet. Ezután töltsük bele a kicsumázott paprikába
A paradicsomitalt tegyük fel forrni egy egész hagymával, zellerlevéllel, citrom levével, cukorral és borssal. Ebben a lében főzzük a paprikát 40-50 percig. Miután megfőtt a paprika, a felforrt levet pici rántással sűrítsük be(zsír és liszt).
A burgonyát hámozzuk meg és sós lében főzzük meg, majd szűrjük le a levét. Az angol zellert hámozzuk meg, aprítsuk kockákra majd pirítsuk meg vajban. Utána a tört burgonyát keverjük össze a zellerrel.
Tálalásnál a paradicsomszószra tegyük rá a a paprikát és mellé a köretet.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram