A Séfasztal elnevezésű vacsoraest ötlete lassan tíz éve pattant ki Kerekes Sándor fejéből. Ezek soha nem szigorú tematika alapján összeverbuvált estek voltak: csak semmi stressz, jó ízek, nagy mosolyok, egyszóval jó hangulatú közös főzések a szakma jeleseivel.
Benne volt már a levegőben, hogy újra jelentkezik a Séfasztal, hiszen Kerekes Sándor tavaly ősszel saját éttermet nyitott társával, Deli Jánossal. Ideje volt már a Glédában is megteríteni a séfek asztalát!
A “21. századi vendéglőként” aposztrofált étteremben most a gasztronómia olyan távolabbi szegleteiből érkező séfek fognak együtt alkotni, mint a progresszív konyhájáról ismert Mizsei János, a tányérokba is festményeket álmodó Sárközi Ákos, a stílusosan kecsegével és kaviárral érkező Nyíri Szása, az utóbbi években coach-ként működő Vomberg Frigyes, a könnyedebb fogások iránti nyitottságát ebben a menüsorban is felvillantó Bicsár Attila, a magyar cukrászok talán leghíresebbje, Pataki Ádám, valamint Veszely Attila mestercukrász és "csokoládéakadémikus".
A 2019. február 23-ai Séfasztal menüsora:
-----------------------------------------
Üdvözlőfalat: Zalaszentgróti csigabuche // Lancelot-Pienne Table Round Champagne // séf: Kerekes Sándor - Gléda Vendéglő
-----------------------------------------
Nyúlmáj birsalmával és sóskával // Benedek Péter Hárslevelű 2017. // séf: Mizsei János - MÁK
-----------------------------------------
Fácán erőleves zöldségekkel // '40 csepp tokaji száraz szamorodni' - Fanni kertje, Örökség, 2001. // séf: Kerekes Sándor - Gléda Vendéglő
-----------------------------------------
Káposztás kecsege kaviárral // Sabar Kéknyelű 2017. // séf: Nyíri Szása - Arany Kaviár Étterem
-----------------------------------------
Pájsli rántott borjúnyelvvel // Loimer Lois Grüner Velteliner 2017. ‘FRÖCCS’ // séf: Vomberg Frigyes
-----------------------------------------
Gyömbéres céklasaláta, áfonyával, gombákkal // Sebestyén Kadarka 2017. // séf: Bicsár Attila - Traktor Farmfood Restaurant, Sauska48
-----------------------------------------
Őzgerinc túróhabbal, kakukkfüves jus-vel // Balla Géza Cabernet Franc Sziklabor 2015. // séf: Sárközy Ákos - Borkonyha, Textura Étterem
-----------------------------------------
Elődesszert: Libamáj, salotta hagyma, bonbon // Béres Szőlőbirtok 5 puttonyos Aszú 2011. // cukrász:: Veszely Attila, Csokoládé Akadémia
-----------------------------------------
Rigó Jancsi cigánymeggyel // Brill cigánymeggy pálinka // cukrász: Pataki Ádám - Pataki Cukrászda
-----------------------------------------
A vacsora ára: 30 000 Ft / fő, amely tartalmazza az étel és italsort, illetve korlátlan vízfogyasztást az este folyamán.
-----------------------------------------
Résztvevők:
Bicsár Attila - Traktor Farmfood Restaurant, Sauska48
Kerekes Sándor - Gléda Vendéglő, Őshonos Delikát
Mizsei János - MÁK
Nyíri Szása - Arany Kaviár Étterem
Pataki Ádám - Pataki Cukrászda
Sárközi Ákos - Borkonyha & Textura Étterem
Veszely Attila - Csokoládé Akadémia
Vomberg Frigyes
További közreműködők:
Deli János, Gléda Vendéglő, tulajdonos, házigazda
Petzold Attila, Brill Pálinkaház, sommelier
Tüü Péter, Arany Kaviár Étterem, sommelier
Pintér Árpád, Pixeltaster, fotós
A vacsora Facebook-eseménye itt elérhető.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.