Az idén huszonhatodik alkalommal megrendezett megmérettetést Veszprémben, a Betekints Wellness és Konferencia Hotelben tartották.
Európa Kulturális Fővárosában, a Balaton Wine & Gourmet Fesztivál keretei között megtartott döntőn végül Nádházi Norbert bizonyult a legjobbnak.
Nádházi Norbert a világjárványt követő újranyitás óta tagja a Michelin-csillagos étteremnek, ahol nem csak az italkészletért és a párosításokért felel, de ő áll az alkoholmentes juice-párosításban szereplő italok receptúrája mögött is.
A verseny több fordulóból állt. A versenyzők először írásban adhattak számot tudásukról, az itt jól teljesítők jutottak tovább a döntőbe.
Itt már gyakorlat feladatokkal és különböző forgatókönyvekkel kellett a versenyzőknek szembenézniük, ajánlásokat, megfelelő borpárosításokat bemutatniuk. Természetesen vakkóstoló is szerepelt a feladatok között, amikor a versenyzőknek különböző borvidékek termését, párlatokat kellett beazonosítaniuk és bemutatniuk.
A szakmai zsűri értékelése alapján Nádházi Norbert az első, a szekszárdi Garay Élménypincében dolgozó Molnár András a második, a madridi Restaurante Raimunda sommelier-je, Pfeiffer Balázs a harmadik helyet szerezte meg.
A Babel Budapest head sommelier-je ezzel a győzelemmel elhódította a Magyarország Sommelier Bajnoka címet.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.