Cikkünket a tavaly októberi esemény képeivel illusztráltuk.
A belvárosi turistalátványosság szintén sovány időket él 2020 márciusa óta, Gerendai Károly és csapata azonban immár második alkalommal szerveznek pop-up eseményt az óriáskerékre. A többórás vacsoraest résztvevői a kabinokban foglalhatnak helyet, és a közelben található Michelin-csillagos Costes Downtown étterem konyhájának ízeit élvezhetik Miguel Rocha Vieira executive chef tolmácsolásában.
Mozgó étterem egy este erejéig – a nagy leállás időszaka után.
„Az óriáskerék étterem gondolata már korábban érlelődött bennünk, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani” – mondta el Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa a tavalyi esemény idején.
A Budapest Eye közkedvelt látványosság a Budapestre érkező turisták körében, ezért bár korábban is felmerült a pop-up vacsorák ötlete, az óriáskerék kihasználtsága miatt ez éveken át csak terv maradt. A Covid okozta felmérhetetlen károk ezt a kis színfoltot is elhozták tehát a fővárosi vendéglátásba, és egyfajta szimbolikus gesztusként a magasba emel az óriáskerék egy fine dining eseményt az egyik Michelin-csillagos éttermünk kezdeményezésére.
A szervezők külön felhívják a figyelmet a meleg öltözetre – még egy balzsamos júniusi estén is hűvös van a magasban.
Az óriáskerék kabinjai 1-4 főre foglalhatók. A rendezvény időtartama 2,5-3 óra .
A 4 fogásos menü alkoholmentes üdvözlőitallal, üdítőkkel, ásványvízzel és kávéval:
- Kókusz- vichyssoise, rák-carpaccio
- Lassan sült tőkehal, csicseriborsó és chorizo
- Kacsa kétféleképpen: roston sült kacsamell, répa, gyömbér és narancs; ropogós konfitált kacsacombsaláta
- Marinált eper, mandula-mousse és fehércsokoládé
Vacsorajegy 1 főre, amely tartalmazza a négyfogásos vacsorát, az italsort és az óriáskerékre a belépőt (valamint a szervizdíjat és az áfát):
- 37 900 Ft (alkoholmentes italokkal)
- 47 900 Ft (borpárosítással és alkoholmentes italokkal
A vacsora további részletei itt elérhetők!
Tovább olvasok:
„Nem készíthet ezentúl mindenki pörköltet” – Nagyinterjú Gerendai Károllyal