A Made in Hungary Top Gasztronómiai Társulás idén februárban mutatkozott be szakmai körökben a Volkswagen-Dining Guide díjátadó gálán, most pedig a nagyközönség elé lép. A Gourmet Fesztiválon kiállító éttermek, cukrászdák, pékségek és borászatok között megtalálható a Made in Hungary standja is, ahol a rendezvény négy napja alatt egymás után fordulnak meg a társulásban résztvevő top éttermek séfjei.
Ma, május 16-a, csütörtökön Szulló Szabina (Stand és Stand25 Étterem), Ádám Csaba (Olimpia Étterem), valamint Jahni László, a Kistücsök Étterem konyhafőnökével lehet élőben is találkozni a fesztivál 95-ös számú standján. A Made in Hungary társulást alkotó éttermek mindegyike a saját stílusa és ízvilága szerinti aszú és kacsamáj fogást tartja étlapon az étteremben (itt olvasható az éttermek Made in Hungary kínálata!).
A Gourmet Fesztiválra viszont egy egységes recepttel érkezik a társulás:
kacsamájterrin, fűszeres almapüré, vajas briós – Szepsy István és a Bodrog Borműhely hatputtonyos aszúinak
felhasználásával. A fesztiválon kapható fogás hűen képviseli az éttermi összefogás létrejöttének üzenetét: a magyar gasztronómia jellegzetes, prémium magyar alapanyagainak felmutatását, korszerű ételek megalkotásával.
A fesztivál 95-ös standja egy hatszögletű faház, közvetlen szomszédok a Deák Street Kitchen (94-es stand), valamint a csak vasárnap kiállító Csalogány26 éttermek (96-os stand). Térkép itt elérhető.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.