Bemutatkozik a Made in Hungary Top Gasztronómiai Társulás

Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gála legkülönlegesebb momentuma a Made in Hungary Top Gasztronómia Társulás létrehozásának bejelentése volt. Útjára indul egy nagyon különleges és sokra hivatott vállalkozás. A társulást a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hívta életre a Dining Guide legfrissebb országos étteremlistája szerinti 20 legjobb hazai étterem részvételével.

A társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagkettősének összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével.  Az első ilyen alapanyag-választás a kacsamáj és a magyar borászat csúcsteljesítménye, a 6 puttonyos Tokaji Aszú. A külföldön is elismert presztízsalapanyag, a kacsamáj, valamint a legismertebb magyar bor, a Tokaji Aszú a topséfek kezében egy Made in Hungary elnevezésű fogássá változik. Február 26-tól a TOP20 étterem étlapjain mindenki számára elérhetővé válik az adott étterem kacsamáj és Tokaji Aszú koncepciója.

Keressék a Made in Hungary logóval jelzett valódi Made in Hungary fogásokat!

Dudás Szabolcs

Étel neve:
Kacsamáj terrine, piemontei mogyoró, körte, mandulás madeleine

Anyukám mondta

Kanász László

Étel neve:
Kacsamáj terinne karfiol, barack, kalács

Arany Kaviár

Veres István

Étel neve:
Kompresszált zöldalma, kacsamáj aero, 6 puttonyos tokaji bor gél, ras el hanout.

Babel Budapest

André Bicalho

Étel neve:
Kacsamáj, spárga textúrák, matcha, kumquat

Baraka

Sárközi Ákos

Étel neve:
Kacsamáj csicsókával és birsalmával

Borkonyha

Palágyi Eszter

Étel neve:
Angyali Kacsamáj

Costes

Tiago Sabarigo

Étel neve:
Kacsamáj terrine, alma, pekándió

Costes Downtown

Nagy Szabolcs és Giczi Andor

Étel neve:
Kacsamáj, cékla, füstölt harcsa, zöld alma

Fricska Gastropub

Jahni László

Étel neve:
Kacsamáj sommal

Kistücsök

Győrffy Árpád

Étel neve:
Foie Gras Gerbeaud

KOLLÁZS Brasserie & Bar

Mizsei János

Étel neve:
Kacsamáj, karalabé, pirított napraforgó

Mák Bistro

Ádám Csaba

Étel neve:
Kacsamáj, aszaltbarack, alga

Olimpia Vendéglő

Mészáros Ádám

Étel neve:
Kacsamáj, kávé, mandula

Onyx

Pesti István

Étel neve:
Kacsamáj torchon, ananász, miso

Platán Étterem

Wolf András

Étel neve:
LIBAMÁJ – szőlő, mangó

Salon

Barna Ádám

Étel neve:
Kacsamáj, alma, sárgacékla

St. Andrea Restaurant

Széll Tamás és Szulló Szabina 

Étel neve:
Kacsamáj, sárga cékla, füstölt mogyoró

Stand Étterem

Széll Tamás és Szulló Szabina 

Étel neve:
Kacsamáj terrine, hagymalekvár, pirított kalács 

Stand25 Bisztró

Erdei János

Étel neve:
Kacsamáj terrine, alma

TAMA

Sárközi Ákos

Étel neve:
Kacsamáj zöldalmával
és aszú bon-bonnal

Textúra