Hirdetés
Hirdetés

Felállt az új konyhai csapat a Michelin-csillagos Costes Downtownban, az executive séf Molnár Márk

2022. február 9.
Új idők új stílusára számíthatunk a 2016 óta Michelin-csillagos belvárosi étteremben egy olyan szakácscsapattal, akik szakmai előélete több időszakban is összefonódott egymással.
Hirdetés

A Costes Downtown Gerendai Károly második étterme, amely kiérdemelte a Michelin-csillagot. A Budapest belvárosi Prestige Hotelben található Costes-kistestvér közel hat éve tartja csillagát, átvészelve az elmúlt két év eseményeit is, azonban új executive séffel a konyha élén.
A Ráday utcai Costesben Magyarországon először Michelin-csillagot szerző Miguel Rocha de Vieira tavaly év végén leköszönt a Costes-csoporttól, és visszaköltözött hazájába a portugál séf.

A Costes Downtown, Lupa Beach és Szigliget Várudvar egységek új executive séfje Molnár Márk, aki húsz év külföldi karrier után költözött haza Magyarországra. A Costes Downtownban felállt új szakácscsapatot ma jelentette be az étterem vezetősége, köztük több, a szakmában már ismert fiatallal.

Hirdetés

Progresszív műhelyekből érkező fiatalok

Ruff Dávid régi munkatársa a Costesnek és Molnár Márknak egyaránt. Pályáját anno a Costesben kezdte, majd Huszár Krisztián mellett dolgozott több állomáson át, a Zona, a Beszálló, majd a Fáma éttermekben is. Ruff Dávid ezután Vietnámban a Molnár Márk séf irányítása alatt műkődött Qui étterem sous-chefje volt Saigonban, a közös munka tehát most a Vigyázó Ferenc utcában folytatódik. Jelenlegi tudomásunk szerint Ruff Dávid továbbra is a Baross utcai Ensō séfje az új vállalás mellett.

Mogyorósi Donát ugyancsak visszatérő a Costes-csoportban, így írtunk róla 2019 őszén, amikor Ádám Csaba mellett tűnt fel a kultikus Olimpia Étteremben. „Mogyorósi Donát bizonyított már a Costes Downtown konyháján, valamint dolgozott a Budaörsi Halpiac kötelekében is, most pedig nem kis szakmai kihívásként Budapest egyik legrégebb óta működő fine dining éttermének élére kerül." Az Olimpia év végi bezárása után tehát visszatér a Costes kötelékébe.

Strider Dávid szintén ismerős lehet olyan kísérletező kedvő, jó ízű konyhákból, mint a már említett Fáma, majd a VII. kerületi fine dining étteremben, a Laurelben folytatta sous-chefként. A pandémia időszaka alatt séf lett a Lánchíd utcai, mára bezárt Meat Boutiqe-ban, ahol Demián Dáviddal együtt alkottak séfpárost a konyha élén.

A csapat két további tagja Kékes Judit és Dudás Péter Krisztián.

Látva a fejleményeket változás várható az eddig feszességéről és formalitásáról ismert étteremben. Friss erők érkeznek, a fine dining marad.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram