A nyitóképen Hunyadi Nóri / Gastrografika fotója szerepel
Az Evening Standard londoni napilap nem kevesebbre vállalkozott, minthogy Európa legjobb pékségeit ajánlja olvasóinak. Elkalauzolt Londonba, Párizsba, Brüsszelbe, Lisszabonba, Zürichbe, Nápolyba, Prágába, Athénbe, és Budapest sem maradt ki a hangzatos sorból, fedezte fel a Földjáró magazin. Habár még mindig több a „kenyérnek látszó tárgy" az üzletek polcain, mint a megfelelő érlelési idővel, gondosan készített, minőségi pékáru, ma már igenis van hová indulnunk igazi jó kenyérért, lakjunk a belvárosban, külkerületben vagy az agglomerációban.
A főváros egyik legjobbját, a két egységet működtető Arán Bakeryt emelte ki a cikk írója, aki igen tájékozott volt a pékséget illetően. Leírta, hogy régi ír pékhagyományokra támaszkodik az Arán, és kelte nevet visel. Megnevezte Pécsi Kinga és Pécsi Attila tulajdonosokat, és a pékség olyan specialitásait, mint a cruffinok és a fahéjas csigák, valamint a fonott kalácsot is.
„Nem éppen a magyar klasszikusok helye, de a hely népszerű, ezért érdemes korán felkeresni, mielőtt elfogynak a sütemények" – írja az angol cikk.
Az már csak a kákán csomókeresés a részünkről, hogy Budapest „előkelő zsidónegyedének" nevezte a VII. kerületet, és hát a Wesselényi utca tájéka talán kevéssé előkelő, mint azt szeretnénk.
Az első Arán 2019 nyarán nyílt a Wesselényi utcában, ír szódás kenyerük pedig (amely az írótól marad napokon át puha) sokakat tett Arán-függővé, baszk sajttortájukról és spenótos-sajtos leveles tésztájukról nem is beszélve.
Tavaly májusban Újbudán, a Móricz Zsigmond körtéren nyitották meg második pékségüket, és a csöpp üzlet annak ellenére gyorsan a környék kedvence lett, hogy a Bartók Béla úti Pékműhely és a Zsebi by Déryné, valamint a Fehérvári úti Megszegett Ígéret is jobbnál jobb kovászos pékárukat kínál.
Tovább olvasok:
Az irigység írmagja sincs meg bennük: Arán Bakery, ahol mindig kaphatunk az anyakovászból
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.