Kutsinta
Ez a falatnyi tortácska főként maniókalisztet, annatto magokat és barna cukrot tartalmaz. Az hozzávalókat csak alaposan össze kell keverni, és a formákba töltést követően már lehet is gőzölni. A ragacsos állagú, könnyed és kissé zselés falatokat hidegen tálalják, gyakran reggeliként. Tetejére kókusztejből készült túróféleséget, vagy reszelt kókuszt hintenek. A fényes külsőért és az egyedi ízért egy erősen lúgos, nagy mennyiségben mérgező oldat, a lye water felel. Ezt Ázsiában és Afrikában gyakran használják a zöldségek színének megtartásához, vagy csak finoman adagolva általános ízesítéshez.
Halo-Halo
A desszert neve azt jelenti, hogy kever-kever: a tört jég és sűrített tej alapot változatos összetevőkkel kombinálhatjuk. Batátát, ubét, jackfruitot, licsit, édes babpürét, kókuszhúst, tápiókát, szirupban sült főzőbanánt, de még egy kisebb karamell flant is tehetünk ebbe a pohárdesszertbe. A sorrend tulajdonképpen mindegy, hiszen a látványosan egymásra rétegelt komponenseket úgyis össze kell keverni.
Puto bumbóng
Ez is egyfajta puto, azaz a sokféle gőzölt, rizs alapú különlegességek egyike. A puto bumbóng árusok megjelenése egyértelmű jel a Fülöp-szigetek lakóinak, hogy közeleg a karácsony. A standok gyakran környékezik meg a templomokat is, ahol mindig nagy a forgolódás az ünnepet megelőző kilenc napon át tartó hajnali mise sorozat, a Simbang Gabi miatt. Elkészítése különleges felszerelést igényel. Ez a szezonális csemege bambuszrúdban gőzölt édes, főtt rizs, amelynek a tetejére szezámmagot, cukrot, margarint és kókuszreszeléket tesznek, és végül banánlevélbe csomagolják. Élénk lila színéért a fekete rizs felel, de gyakran készítik ubéval is.