Hirdetés
Hirdetés

Barna Ádám új játékszere a St. Andreában: Fekete citrom

SZERZŐ: DiningGuide
2019. március 14.
Nem az aktív szén őrület újabb termékéről van szó, sokkal inkább a fekete fokhagyma előállításához tudnánk hasonlítani ezt a kulináris különlegességet. Íme, a fekete citrom.
Hirdetés

Gasztroőrületekkel tele a padlás. Fekete citromot ábrázoló képek után keresgélve is furcsábbnál furcsább fekete ételek tucatjaira bukkantunk, de a szárított-fermentált citrom történetesen pont nem az a kategória, ami egyszerűen csak "buli", ahogy kinéz, és a meghökkentés volna a célja.

A Közel-Keleten előszeretettel használják, a St. Andrea étterembe, Barna Ádámhoz például kuvaiti vendégektől került, mégpedig Izraelből. Ez ám a gourmet közönség! A fekete citrom egy igazi ízbomba. A szárítás-fermentálás után a citromből édes, telt ízjegyek bukkannak elő – hasonlóan a fekete fokhagymához –, miközben a savai sokkal lágyabbá válnak.

Egyszóval izgalmas fűszerként lehet használni, és így is tesznek vele. Belefőzik levesekbe, ragukba, currykbe, chutney-kba. Teltséget, egy kis "életet" visz az ételekbe. Érdemes Barna Ádám fogásait figyelni, hol bukkan majd elő ez a különleges alapanyag.

Kép: Vulman Photography

Olvasson még sok fekete ételről!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram