Borítóképünk illusztráció, a Moné Garden és a MoszkvaTéЯ egy-egy korábbi képét felhasználva
Október 23 — ekkor jártunk utóljára az Arany Kaviárban, jelesen azért, hogy bemutatkozzon a vadiúj fine dining koncepció (részleteiben a vacsoráról itt olvashatnak ). A 30 éves étterem Nyíri Szása és Molnár Attila vezetésével, Kanász László head chef konyhai munkájával kétségtelenül fontos állomás a budapesti gasztronómiában, az új érát pedig José Guerrero kutató-fejlesztő séf érkezésével nyitották meg. Sajnos a bezárások hamar határokat szabtak a kibontakozásnak. Az étterem május 13-án, csütörtökön ismét kinyit, hogy tovább haladjanak az új (és valószínűleg mégújabb) energiákkal és meglepetésekkel teli vacsorákkal.
A lezárások alatti kiszállítós koncepciójukba mi is beleláttunk (tapasztalatainkat itt olvashatják), és sokszor kérdeztük is az Arany Kaviár/ MoszkvaTéЯ Bisztró vezetőségét, hogy a piacos évek után vajon hol folytatják.
Ugyan az állandó helyükről még mindig nem tudunk sokat, de akik végre nem dobozból, hanem tányérra tálalva ennének az orosz konyha legkedvesebb fogásaiból, azoknak van egy jó hírünk: előreláthatólag egészen május végééig megtalálják a favoritokat egy árnyas budai udvarban.
A Moné Garden kerthelyisége a saját konyhájukon felül ugyanis a MoszkvaTéЯ Bisztró néhány fogását is kínálja mindazoknak, akik limonádé, sör, fröccs mellett jól is laknának.
Borscs és szoljanka leves, pelmenyi, kijevi csirkemell, Sztoganoff bélszín és kaviáros blini közül lehet választani, egyelőre május végéig.
A folytatásról pedig mi is beszámolunk majd.