Azzal a kérdéssel kerestük fel Sárközi Ákost, miért a Textúrával és nem a nagyobb múltú, Michelin-csillagos Borkonyhával térnek vissza? A válasz tökéletesen leírja azt az összetett helyzetet, amely előtt most a fine dining éttermek állnak.
A Textúra most újra üzembe kerül, egyelőre hétvégi és elviteles lehetőséggel. Ha valaki tartana a közös térben való léttől (akár teraszon is), üdvözölheti a nívós étterem szolgáltatását személyes elvitellel.
A Borkonyha adta élménynek viszont mindig is része volt a nem túl nagy, egybenyitott tér adta hangulat, egyfajta közös létezés a konyhával, a borbárral. A jelen szabályozásoknak tud most sokkal inkább megfelelni a Textúra a tágasabb teraszával. Ezért május 29-én, azaz jövő pénteken megnyit az étterem. A vezetősége bízik abban, hogy a fővárosi lazítások is követik a vidéki menetrendet, és két hét fog eltelni a teraszos és a beltéri újranyitás lehetőségei között. Pünkösd hétfővel tehát akár már beltérrel is bejelentkezhetnek, de ez még a jövő zenéje.
Hír az újranyitó Textúra kapcsán, hogy ezentúl vasárnap is nyitva tartanak (eddig a két étterem egyike sem volt nyitva ezen a napon), és nyitnak a populárisabb ételek felé. Ezek az ételek a Textúrában elvihetően, valamint a teraszon táblás ételekként is jelen lesznek
fókuszálva a magyar ételekre.
A Textúra étlapja továbbra is marad, viszont
a Michelin-csillagos Borkonyha rajongóinak hír, hogy az étterem degusztációs menüje kérhető lesz a Textúrában.
A tortarendelés a Textúrából tehát továbbra is zajlik az Édes Városon keresztül, sőt kiegészül monodesszertekkel is.
A Borkonyha esetleges júniusi újranyitásáról egyelőre nincsenek biztos információink.
A Textúra az Édes Városon:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.