Egy átlagos avokádóénál 30 százalékkal kevesebb a zsírtartalma az új hibridnek. Átlagos alatt, ha egy 200 grammos gyümölcsöt értünk, az mintegy 30 gramm zsírt tartalmaz. Ebből körülbelül 20 gramm a sokat emlegetett, többszörösen telítetlen zsírsav, amely jó hatással van a szívre, és nem hízlal. A fennmaradó 10 gramm a "rossz" zsírok csoportjába tartozik. Sokan, akik nem szeretnének "zsírosan" táplálkozni, mégis tartanak az avokádó fogyasztásától, illetve a kalóriaszámlálásban hívők is kerülik az egyébként nagyon egészséges termés fogyasztását.
Persze nagy kérdés, hogy úgy egészségesebb-e egy gyümölcs, ahogyan az eredetileg megterem, vagy tényleg a zsírcsökkentésnek kell a szent célnak lennie.
Az "avocado light"-ot egyelőre csak Spanyolországban lehet majd kapni.