Hirdetés
Hirdetés

Visszatér Zugló egyik legjobb étterme Bernát Dániel konyhájával

SZERZŐ: DiningGuide
2021. december 16.
Újranyit Zugló egyik kiváló választása, a Szaletly Vendéglő.
Hirdetés

2020 júliusában nyitott meg egy sokak által jól ismert kerthelyiségben a Szaletly Vendéglő és Kert. Egykor a vegyes emlékeket ébresztő Thököly Vendéglő működött itt a Thököly és Stefánia út kereszteződésénél, a stadionokhoz közel.

A lugasról, illetve kerti házikóról elnevezett külvárosi étterem, amelyre jóízűen mondhatjuk rá a vendéglő kifejezést. A külső jegyeket illetően soha nem akartak megfelelni a menő bisztrós fősodornak, a Szaletly önálló entitás, saját stílussal, hangulattal és tárgyi környezettel – a konyha pedig a kezdetektől figyelemre méltó.

A Szaletly konyhafőnöke Bernát Dániel, aki ismerős lehet az Eiffel-tér egykor népszerű U26 bisztrójából, de alkotott korábban a belvárosi Rézkakasban és Gundel kötelékébe tartozó Bagolyvár Étteremben is. Tapasztalataiból sejthető, hogy otthonosan mozog a kortárs magyar konyha területén, és itt is éppen ez irányban gondolkodnak. Az étlap modern, rövid, a hazai vendéglők kínálatának ismerős tételeivel.

Kedd dél óta a Szaletly vendégfodásra készen állva várja vendégeit.

2020 decemberéből / Fotó: Szaletly Vendéglő és Kert

Szaletly Vendéglő és Kert

Cím: 1146 Budapest, Stefánia út 93.

Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 12:00-23:00-ig, a konyha 15:00-16:00 között technikai szünetet tart

Az étterem weboldala

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram