Közel 15 éve foglalkozik horgolással az angol Kate Jenkins, de első nagy gasztro tematikájú dobására 2015-ig kellett várni. Ez a projekt a halakkal és tengeri herkentyűkkel teli halaspult volt: osztrigákat, homárt, garnélákat, szardíniákat, lepényhalat, tarisznyarákokat, Szent Jakab-kagylókat készített, teljesen méreterányosan, mi több, még a súlyukat is figyelembe véve.
Alapvetés, hogy a meghorgolandó élelmiszereket, húsárut mindig megvásárolja és gondos tanulmányozás után áll neki a tervezésnek és kivitelezésnek. Neki nem elég egy fotó inspirációnak, a kagylókat, lazachúst és a többi finomságot előbb beszerzi, aztán jön a komoly munka. A konyha után a karosszékben ülve.
2019-ben egy barcelonai fesztiválra a halaspult sikerén felbuzdulva egy pékség kínálatát horgolta meg, de az sem jelent problémát neki, ha egy lazacos bagelt kell megformáznia a pamutszálak segítségével. Részletgazdag és viccesen hangzik, de étvágygerjesztő az összes Kate Jenkins "élelmiszer", odafigyel a halhús textúrájára, a szardíniák csillogó bőrére, a bagelből ki nem hagyná a kaprot.
A kreatív hölgy Instagram profilján legalább olyan kívánatosak ezek a horgolt pamutételek, mint egy-egy kedvelt foodie feed fotói.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.