Maggie Austin foglalkozása eredetileg balerina volt. Tütüről váltott a desszertek világára.
Pedig most őszintén:
elsőre nem azt gondolnánk, hogy a volt balerina virágkötőnek képezte át magát?
Hát, nem. Austin fő témáját egyértelműen a virágok jelentik, de ezek
hiperrealisztikus cukrászművek.
Egyetlen virág, mint például a fenti bazsarózsa a képen, napokon át készül.
Egyetlen tortájának elkészítése pedig akár
heteket, sőt hónapokat is igénybe vehet.
A hölgy egészen elképesztő technikai tudással rendelkezik mind a cukorvirágok készítését, mind a virágok ismeretét illetően.
Íme, egy tőle szokatlan kreáció, Frida Kahlo életművének emlékére. Ilyen sok és élénk színnel ugyanis jellemzően nem dolgozik.
Műveinek alapanyaga a cukortészta, amely kiválóan formálható és ehető, de Austin desszertjeit valószínűleg nem sokan falatozzák el, hiszen gyönyörű és tartós dekorációk.
A cukrász vizuális világához legközelebb a vintage és a shabby chic stílusok állnak, amelyeknek világszerte hatalmas rajongótáboruk van.
Maggie Austin olyannyira befutott az édességkülönlegességeivel, hogy rendeltek már tőle a washingtoni Fehér Házba, hollywoodi celebpartikra és királyi esküvőkre is.
Az alábbi képen látható tortához kivételesen a pillangók adták a fő inpsirációt, az alkotás egyébként a cukrász stílusához mérten túldíszítettebb annál, mint ami igazán kézre áll neki.
Austin egy sérülésnek köszönhetően szakított a profi balett-táncos karrierrel, és nézett új hivatás után. Így néz ki az, amikor egy szerencsétlenség minden addiginél nagyobb szerencsét és sikert szül.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.