A HILDA a színvonalas éttermekben bővelkedő környék egyik figyelemreméltó produkcióját nyújtotta, kezdetben Takács Lajos, majd Igaz Mátyás séf irányítása alatt. 2020 márciusában azonban a többi étteremhez hasonlóan bezárt a HILDA is, amely egészen mostanáig egyhuzamban zárva tartott.
Időközben Igaz Mátyás az újranyitott Michelin-csillagos Babel szakácscsapatát választotta, a HILDA tulajdonosai pedig ezekkel a szép szavakkal köszönt el tőle:
„Búcsúzunk Igaz Matyi séfünktől!
Matyi, köszönjük, hogy mindig mosollyal az arcodon érkeztél, hogy nem engedtél semmit ki a kezeid közül, amire ne lennénk büszkék, hogy teljessé tetted a HILDA csapatot!"
A HILDA újranyitása új konyhafőnökkel történik tehát Kovács Renátó személyében, akivel korábban Huszár Krisztián csapatában találkozhattunk, legutoljára a krisztinavárosi Fámában. Ezután a Blitz Konyhában főzött, majd a szintén megboldogult Sociétében Krasznai Norbert séf és Haraszthy Zsolt mellett.
Kovács Renátó a pandémia „nyári szünetei" alatt a budafoki Duna-parton, a DP BBQ-ban Sajben Csaba mellett tűnt fel a szabadtéri sütés és DJ-zés örömeinek hódolva, majd a Giannihoz köthető, XII. kerületi Terrában helyezkedett el, ismét Haraszthy Zsolttal, valamint Vass Ferenccel egy konyhában.
Izgalmas kihívás elé néz tehát Kovács Renátó, aki egyéni stílusát és gegjeit igazán méltó környezetben bontakoztathatja ki a sikkes belvárosi étteremben, ahol a francia rotisserie is újra felforrósodhat végre. Két tehetséges, progresszív irányt képviselő cukrásszal érkezik a HILDÁ-ba. Lássuk!
Tervezett újranyitás: 2022. június első felében
Három és fél évvel ezelőtt, a 2019-es Dining Guide Étteremkalauzban így ajánlpttuk a HILDÁ-t:
A Hild József által tervezett műemléképület beltere rendkívül stílusos és egyedi, és mindez szerencsére az étterem a konyhájára is elmondható. Központi szerepet kap ebben a rotisserie sütő, a professzionális berendezés méltó húsfélét is kíván: a csirke az Alemittafarmról érkezik, a kenyér a Pékműhelyből, a tej a Hétforrás birtokról, a zöldség pedig Babett kertjéből.
A tavaly Takács Lajos konyhafőnöksége alatt megkezdett utat még határozottabban folytatja az új séf, Igaz Mátyás. Organikus borokkal, ökológiai gazdálkodásból beszerzett alapanyagokkal igyekszik minél több kommersz terméket helyettesíteni, ami mindenképpen üdvözlendő törekvés. Ajánlott reggelizőhely is, több fogást kínál a reggeli étlap, mint a franciás bisztróstílusban szűkre szabott napközbeni menü. Hétvégi brunchokkal, sőt éjszaka is várnak, korrekt koktél- és italkínálattal. Fel vannak készülve a „mentes” kérésekre is.
A HILDA weboldala, Facebook-oldala
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.