Három évvel ezelőtt februárban egy elcsigázottan mosolygó házaspár állt a Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála színpadára, hogy átvegye az Év Street Food-díjat. Bartha Andrea és Kovács Ferenc, a XV. kerületi Kemencés Pizza vezetőiként kapták az elismert, a fáradtságuk oka pedig szorosan egybeforrt a díj kiérdemlésével, ugyanis Olaszországban voltak alapanyagbeszerző úton a gála előtt.
Azóta több mint három év telt el, a receptjeiket folyamatosan fejlesztették, a tésztájuk még érleltebb, minőségibb (minimum 48 órán át érik), és a népszerűségük sem bizonyult fellángolásnak, a Kemencésnek sikerült megvetnie
A házaspár útjai viszont elváltak egymástól, és a következő a felállás: Bartha Andrea csinálja továbbra is a Dining Guide által anno díjazott, eredeti helyet a XV. kerületben, a Fő utca 39-es szám alatt, egy új Facebook-oldalt gründolva a pizzabárnak A.Kemencés Pizza néven. A hely csapata a régi, csak a pizzák frissek (90 másodpercesek!), és ha minden jól megy, a nyáron terasszal is bővül a pizzázó.
Kovács Ferenc pedig több Kemencést visz tovább, szintén a pesti oldalon. A régi Kemencés Pizza Facebook-oldalt ő viszi tovább, ahol hírt is ad magukról. Immáron a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a XVI. kerületben, a Katóka utca 60-as szám alatt is izzanak a fatüzelésű kemencék, valamint hamarosan a XV. kerület, Kolozsvár utca 51-ben is nyílik egy Kemencés az irányítása alatt.
A "Kemencések" közös múltja magáért beszél, a vendégek számára pedig egyre több opció adatik, hogy minőségi alapanyagokból készült, nápolyi stílusú pizzát vegyenek-vigyenek Budapest északkeleti kerületeiben is.
Fotó: A.Kemencés Pizza
Egykori interjúnk a Kemencés-alapítókkal
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.