Nyitókép: Ételek az M Étteremben / Fotó: Dining Guide
Pest csodabogár étterme, az M. sosem csapott nagy marketingzajt maga körül. Mondhatni mi sem áll távolabb tőlük. A minden ízében különutas kis étteremben minden bohém kis furcsaság a lehető legtermészetesebbnek hat, miközben színes és ízletes, de nem túlságosan kimódolt gourmet ételek kerülnek az asztalokra – a francia iskolából kikerülve.
„Francia-magyar konyha rajzolt díszletek és kedves emberek között.” (M. Étterem)
Az M. 2020 őszi bezárása azért is volt szomorú esemény, mert nem a buliturizmusra felhúzott egyenéttermek egyike köszönt le, hanem a kerület egyik legszemélyesebb hangvételű ínyencétterme, ahol egyszerű, otthonos környezetben, rajzokkal körülölelve, natúr színű papírterítőkön érkezik csupa olyan étel, amelynek mi magunk szinte biztosan nem állnánk neki (tisztelet a kivételes képességű házi szakácsoknak).
Sólet kacsacombbal, füstölt marhanyelvvel és töltött libanyakkal. Libamáj crème caramel szarvasgombával. Káposztás pacal borjúlábbal. Sertéscsülök joghurtos sárgabarackos karalábéval. Borjúbríz és a többiek... Persze a vegetariánusokat sem szeretnénk elriasztani, zöldségételekben is nagyon jók – és úgy egyáltalán.
A szünet ideje alatt sem tűntek el teljesen, nemesgulácsi nyaralójukban adtak személyes hangvételű vacsorákat. Ugyanakkor egy francia-magyar étterem (szó szerint) jól megrajzolt arcéllel igazi kuriózum Budapest mai vendéglátóhely-felhozatalában. Éppen az a sikkje, hogy nem divatos.
M.-ezni jó, és már újra M.-ezhetünk.
Az étterem honlapja, Facebook-oldala
Tovább olvasok:

A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.