Hozzávalók:
Tészta
- 1 kg liszt
- 30 gr só
- 20 gr cukor
- 0,5 l víz
- 20 gr borecet
- zsír
Töltelék
- 0,5 kg ricotta
- 50 gr búzadara
- 100 gr tej
- 150 gr cukor
- 30 gr kandírozott gyümölcs
- csipet só
- fél kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Tejben főzzük a búzadarát és a kandírozott gyümölcsöt. Levesszük a tűzről, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, dagasztjuk, és 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk kézzel, mint a rétestésztát. Szinte átlátszó kell, hogy legyen. Olvasztott zsíros ecsettel megkenjük. Alulról felfelé nagyon szorosan feltekerjük, hogy ne maradjon közte semmi levegő. A tésztarudat fél órát hűtőben pihentetjük, majd késsel 1 cm-es részekre vágjuk. Kézzel tölcsérformákat formázunk a tésztarészekből, és a tölcsér szájába kanállal betöltjük a ricotta tölteléket, majd elcsípjük a végeket, hogy ne folyjon ki a sütésnél. Így kagyló formájú lesz a sütemény. Hűtőben 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha aranybarna.