- 15 dkg/ fő sertésszűz
- Japán morzsa
- 0,5 kg hajdina
- 0,5 l alaplé
- fél fej vöröshagyma
- rozmaring
- 1 kis gerezd fokhagyma szeletelve
- só, bors
- ¼ szelet birsalma
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg cukor
- vízigesztenye
Elkészítés
A sertésszüzet japán morzsába forgatjuk és kisütjük. A hajdinát pirítjuk, majd felengedjük az alaplével. Vöröshagymát, rozmaringot, fokhagymát, borsot adunk hozzá, majd a főzési idő felénél a felét kivesszük. A másik felét tovább főzzük, majd az egészet a végén összeturmixoljuk. Birsalmát a cukron karamellizáljuk, majd felöntjük a fehérborral és 1 percig pároljuk. A vízigesztenyét vaj és olaj keverékén megpirítjuk.