Hirdetés
Hirdetés

Sertésszűz karamellizált birsalmával, vízigesztenyével, pirított hajdinakrémmel - Regdon Zsolt (Tiszavirág) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. január 30.
A szegedi Tiszavirág étterem séfjének receptje.
Hirdetés



Hozzávalók

  • 15 dkg/ fő sertésszűz
  • Japán morzsa
  • 0,5 kg hajdina
  • 0,5 l alaplé
  • fél fej vöröshagyma
  • rozmaring
  • 1 kis gerezd fokhagyma szeletelve
  • só, bors
  • ¼ szelet birsalma
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • vízigesztenye

Elkészítés
A sertésszüzet japán morzsába forgatjuk és kisütjük. A hajdinát pirítjuk, majd felengedjük az alaplével. Vöröshagymát, rozmaringot, fokhagymát, borsot adunk hozzá, majd a főzési idő felénél a felét kivesszük. A másik felét tovább főzzük, majd az egészet a végén összeturmixoljuk. Birsalmát a cukron karamellizáljuk, majd felöntjük a fehérborral és 1 percig pároljuk. A vízigesztenyét vaj és olaj keverékén megpirítjuk.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram