Hirdetés
Hirdetés

Régóta győzköd a Meki, hogy ehetünk egészségesen náluk, most mégis az egészséges(ebb) ételek sorától válnak meg Amerikában

SZERZŐ: DiningGuide
2022. június 14.
Szokott egyébként bárki is salátáért és joghurtért a Mekibe menni?
Hirdetés

A Portfolio figyelt fel a Zero Hedge cikkére, amely szerint a McDonald's az ételkínálata egészségesebb tételeinek sorától válik meg szülőhazájában, az Egyesült Államokban.

A döntés azért is meglepő, mert az elmúlt évtizedben a gyorsétteremlánc nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy kiemelje az egészséges ételválasztások lehetőségét éttermeiben. Szintén erőteljesen kommunikálják az adott országokban a helyi alapanyagbeszerzést is.

Hirdetés

Amerikában éppen az olyan nagyobb tápértékű ételeket veszik le a kínálatból, mint a salátákat, a grillezett csirkés szendvicsek, a gyümölcs- és joghurtparfék. Lépésük oka, hogy racionalizálják a működésüket, kisebb számú személyzettel és gyorsabb kiszolgálást tudjanak biztosítani az autós vendégeknek a McDrive-okban.

A Bloombergnek Peter Saleh elemző kifejtette, hogy a növekvő nyersanyag- és munkaerőköltségek mellett a McDonald's még várhatóan jó ideig nem fogja visszavenni az egészséges(ebb) ételeket, a cél most a nyereségesség növelése.

A McDonald's franchise-tulajdonosok csoportja, a National Owners Association szintén a Bloombergnek nyilatkozta, hogy "a korlátozott étlapra való átállás egyúttal több tucat kevésbé népszerű nemzeti és regionális termék levételét jelentette az étlapokról, ami segített egyszerűsíteni az éttermek működését személyzeti kérdésekben, miközben javította a vásárlói élményét is."

A fenti szempontoknak azonban áldozatául eshetnek az egészségesebb ételek? "Továbbra is azon a szemüvegen keresztül értékeljük az étlapunkat, hogy javítsuk a rendelések pontosságát és gyorsaságát" - foglalt állást a McDonald's, amely egyébként komoly sikerként könyvelte el, hogy a pandémia óta 30 másodperccel meggyorsította a McDrive-ok kiszolgálását.

"Szeretjük a gyors autóséttermeket, a boldog ügyfeleket és a boldog személyzetet".

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram