A Chaine de Rôtisseurs 1950-ben, Párizsban alakult nemzetközi gasztronómiai társaság, amely szellemiségét a középkori francia libasütő – és később minden típusú hús sütését átfogó – céhből eredezteti. A társaság minden évben a 27 alatti fiatal séfeknek ír ki versenyt, amelyen a regionális és nemzeti fordulókon való győzelem után vehetnek részt. Egy titkos „bevásárlókosarat” kapnak a versenyzők a megmérettetés kezdetén, ezt követően fél órájuk van egy háromfogásos, négyfős vacsoramenü összeállítására, majd három és fél órájuk az ételek elkészítésére.
A Világbajnokságon 22, 27 év alatti ifjú szakács versenyez, akik kiváló, többszörösen díjazott – nem egy esetben Michelin-csillagos – éttermekben szereztek már tapasztalatot.
A magyar Chaine Egyesület nyerte el a 2015. évi verseny megrendezési jogát. A verseny 2015. szeptember 11-én, pénteken kerül megrendezésre a verseny kiemelt szakmai partnerénél a METRO Gasztroakadémián.
Mede Ádámmal készült interjúnkat itt találják.