Pár éve még egy rozzant kisbusszal járta az országot a világ egyik legjobb koktélbárja

SZERZŐ: Knap Gábor
2023. augusztus 12.
A Double Chicken Please kétségkívül a szórakoztatóbb elnevezésű vendéglátóhelyek között van a világ legjobb bárjait összegyűjtő listán.
Hirdetés

De nem csak ezért rendhagyó, hanem azért is, mert egyebek mellett olyan ételeket alkot újra koktélok formájában, mint a pizza.

GN Chan és Faye Chen, a bár alapítói, mielőtt állandó helyszínt találtak volna gasztronómiai kreativitásuk kiéléséhez, egy 1977-es, sárga Wolksvagen kisbusszal járták a vidéket és pop up koktélesteket, vacsorákat tartottak. Ez nem is volt egyébként olyan régen, hiszen a Double Chicken Please-zel, jónéhány év munka után, 2020-ra készültek el. GN Chan, végzettsége szerint ipari formatervező, de dolgozott utcai mutatványosként is. Faye Chen pedig több mint egy évtizedes vendáglátói tapasztalattal vágott bele New York koktélkultúrájának feje tetejére állításába.

Fotó: Facebook

Az előtér 

Az egyébként aktuálisan Észak-Amerika legjobbjának tartott Double Chicken Please nyughatatlan alapítói párosa Tajvanból érkezett az USA-ba és voltaképpen egyszerre két bárt visznek (majdnem) egy helyen. 

A külső helyiség hajaz a Lower East Side többi vendéglátóhelyére: tényleg van csirkés szendvics és egyszerűek a gyorsan elkészülő koktélok. Igaz, itt nem árt már délután ötkor beállni a sorba, ha be akar jutni az ember. 

Ebben, a Front Room-nak nevezett külső bár részben old-school hip-hop és aktuálisan trendi zenék szólnak, könnyed italok aláfestőiként. A koktéloknak nincs is neve, csupán száma, a #1 például Aperollal, passiógyümölccsel, proseccoval és szénsavas vízzel, a #7 ginnel, algával, lime-mal és bodzás tonikkal készül.

Fotó: Facebook

És a „ketrec”

A belső rész a The Coop, ahová belépve minden megváltozik.

A belső tér dizájnja egyszerre otthonosabb és elegánsabb, a zene sem olyan harsány, a stílus inkább lounge. Az egyszerű koktélokat pedig jóval blikkfangosabb italok váltják föl, ugyanis a Double Chicken Please egyik varázsa, hogy dekonstruálja, darabokra szedi, újra definiálja és persze folyékony formában valósítja meg az olyan jól ismert fogásokat, mint a Waldorf saláta vagy a pizza.

Igaz, a bár Waldorf salátája nem szűkölködik 15 és 10 éves blendelt skót whiskyben. A Cold Pizza egyik alapja pedig a tequila, illetve van benne parmezán, pirítós, paradicsom és bazsalikom is.

A szendvicseken túl a The Coop konyhája izgalmas bar fooddal is várja a vendégeket. A legnépszerűbb fogások között ott van a karamellizált hagymákkal körített csirkemájhab vagy a Popcorn Chicken, desszertnek pedig akár Le Big Mac-nek nevezett, nem épp szokásos macaron is kérhető.

Fotó: Facebook

Előétel, főétel és desszert

A Double Chicken Please tehát két különböző élményt és koktélmenüt kínál, amelyeknek nagy részét GN Chan és Faye Chen még akkor kezdte fejleszteni, amikor a Wolksvagen kisbusszal járták a környéket. Volt rá idejük: mobilbárjukkal akkoriban több mint 16 ezer kilométert tettek meg.

Az alapítók egyébként szívesen adnak tanácsot azoknak a vendégeknek, akik még nem jártak a bárban. Szerintük a legjobb, ha egy szendvics és pár egyszerű koktél társaságában hangolódnak a vendégek a Front Room-ban, és ezt követően költöznek át a „hátsó szobába”, ahol a legjobb, ha „előétel”, „főétel” és „desszert” sorrendben kóstolgatják az italokat.

Tovább olvasok:

Gyere a koktélokért és maradj a kilátásért – íme Dubai legjobb bárja

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram