Gyere a koktélokért és maradj a kilátásért – íme Dubai legjobb bárja

SZERZŐ: Knap Gábor
2023. július 29.
a Bár rovat
támogatója a
Dubaiban, a Jumeirah-öbölben, egy mesterséges, csikóhal alakú szigeten működő Bulgari Resort Dubai bárja nemrég került a világ 50 legjobbja közé.
Hirdetés

A vendéglátóhely kényeztető luxusában a legjobb olasz alapanyagok és a város régi sikátorainak piacain kapható fűszerek találkoznak.

A XIX. században alapított, római székhelyű olasz luxuscikk gyártó Bulgari már korántsem csak az ékszereiről és kozmetikumairól híres, hanem a luxus vendéglátás világának fontos szereplője is. A Bulgari Hotels & Resorts a világ legfelkapottabb helyein működtet szállodákat, többek között Milánóban, Londonban, Balin, Sanghajban és Párizsban.

Fotó: Bulgari Hotels

Dubaiban 2017 decemberében nyílt meg a csoport egysége, a Jumeirah-öbölben épült csikóhal alakú szigeten, olyan szomszédok mellett, mint a Four Seasons és a Mandarin Oriental ötcsillagos szállodái. A Bulgari Resort Dubai óriási komplexum hotellel, rezidenciákkal, privát villákkal, stranddal, saját kikötővel és jachtklubbal. 

A szigeten találhatók a város legdivatosabb és legfontosabb éttermei, amelyek kiegészítik a szóban forgó hotel vendéglátóhelyeinek választékát, de a Bulgari dominanciáját jól jellemzi, hogy Dubai 11 Michelin-csillagából kettő is a Bulgari Resorthoz köthető.

Fotó: Bulgari Hotels

Az olasz és a közel-keleti stílus találkozik

A szállodában 101 szoba és lakosztály, valamint 20 villa és számos medence van. Az épületek a hagyományos és a modern olasz építészet stílusjegyei mellett közel-keleti vonásokat hordoznak magukon. A szakértők szerint a Bulgari Resort visszafogott, alacsony épületei miatt „emelkedik ki” az egyre növekvő közel-keleti város felhőkarcolóinak tengeréből.

A luxus a belső terekben egyebek mellett az egyedi építésű, modern bútorokban, a kasmír takarókban, a gondos kialakítású gardróbszekrényekben és selyemfalakban mutatkozik meg, no és abban, hogy a szálloda valamennyi szobájához tartozik erkély, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre, a kikötőre vagy a városra. 

A Bulgari Resort vendéglátásának zászlóshajója a két Michelin-csillagos Il Ristorante Niko Romito étterem, a szálloda bárját pedig a tavalyi évben a világ 50 legjobb bárja közé választották.

Il Ristorante Niko Romito / Fotó: Facebook

A savanyú, a keserű és az édes – ahogy Dario Schiavoni elképzeli

A bár vezetője a jellegzetes bajuszáról is ismert Dario Schiavoni, aki évtizedes étteremi és szállodai tapasztalattal rendelkezik. Karrierje Rómában indult, később dolgozott többek között Londonban és Tokióban is, Dubaiba Bulgari Hotel Beijing-ből érkezett, 2020-ban.

Az itallap bevezetőjében az ízek és a kultúrák közötti utazásként írja le az élményt, amelyet a Bulgari Resort bárja kínál:

„Olasz bárként becserkésztük országunkban elérhető legjobb alapanyagokat, és kombináltuk Dubai régi sikátorainak a piacain található fűszerekkel, magvakkal és virágokkal” – fogalmaz, hozzátéve, hogy a „ritka” és a „szokatlan” az a két jelző, amely a legjobban leírja munkájuk eredményeit.

Bulgari Bar Dubai / Fotó: Bulgari Hotels

A bárban beltéri és kültéri ülőhelyek is találhatók, a pult jellegzetesen ovális formájú, portoroi fekete márványból készült, a mennyezetről pedig egyedi tervezésű, a Bulgari logót formázó csillárok lógnak. 

A koktéllap négy fő ízre épül, a savanyúra, a keserűre, a szárazra és az édesre. A koktélmenüt virágok ihlették, a kizárólag természetes összetevőkből készülő signature italok között különösen népszerű a Purple Sky (Blue Butterfly tea, Ketel One vodkával, citrommal és Perrier ásványvízzel) vagy az ikonikus Bulgari Cocktail (Tanqueray 10 ginnel, Aperollal, ananásszal és narancslével).

A bár hatalmas üvegfalain át a város kikötőjében gyönyörködhetnek a vendégek. Már ha le tudják venni a szemüket arról az „előadásról”, amely az italok körül zajlik, hiszen nem csak a pultban történik mindig valami: a koktélokat egytől-egyig a vendégek asztalánál késztik el és persze pazar bar food is jár hozzájuk. A Bulgariban úgy mondják: „gyere a koktélokért és maradj a kilátás miatt”.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram