Hirdetés
Hirdetés

Óriási változás az ország első Michelin-csillagos étterme életében! Rácz Jenő az executive séf a Costes élén

2022. február 15.
Nem várt hírt jelentett be ma Gerendai Károly a Ráday utcai Costes jövőjével kapcsolatban, amely komoly változást jelent a Costes-csoport életében.
Hirdetés

Az előzmények

Tavaly óta jelentős változások zajlanak a Costes háza táján Miguel Rocha Vieira portguál séf távozásával. Decemberben adtunk hírt róla, hogy Molnár Márk jelenik meg a cégcsoportban executive séf szerepkörben. A több mint 20 éves külföldi karriert maga mögött tudható szakember most debütál a szintén Michelin-csillagos Costes Downtown élén. Az ő hatásköre alá tartozik a Szigliget Várudvar Costes street food koncepciója, a budakalászi Lupa rendezvényház, valamint a Costes Beach is a Lupa-tónál.

Régóta nyitva levő kérdés azonban Gerendai Károly legrégebb óta nyitvatartó étterme, a Ráday utcai Costes jövője. A 2010 óta Michelin-csillagos étterem elsőként nyert el csillagot nem csak Magyarországon, hanem az egész közép-európai régióban, ám 2020 tavasza óta zárva tart (pop-up eseményekkel és kiszállítással ez idő alatt bejelentkezett).

Costes-beltér

Sztárséfet és egy ifjú tehetséget igazolt a Costes

Mindössze egy-két sztárséfről beszélhetünk Magyarországon, de a televíziós szerepléseknek, külföldi szakmai múltjának és saját éttermének köszönhetően Rácz Jenő mindenképpen közéjük tartozik.

A Costes-csoportban már otthonosan mozgó séf évek óta dolgozik együtt Gerendai Károllyal, akivel közösen nyitották a Rumour by Rácz Jenő éttermet. Nagy bátorságról és magabiztosságról tanúskodott, hogy a pandémia 4. hulláma idején jelentkeztek be a főváros éttermi életébe a Rumour merész fine dining koncepciójával – egy olyan időszakban, amelyben egymás után zártak be a fine dining helyek.

A Rumour mellett 2021 nyarán a Szigliget Várudvarban is kóstolhatta a nagyközönség Rácz Jenő ételeit a kacsás fogásokra építő Nemrosszban. Idén nyáron ismét nyílik a szigligeti ételudvar.

Rácz Jenő / Fotó: Costes Group, helyszín: Costes Downtown

A Rumour sikerét követően még szorosabbra fűzi a szálakat Rácz Jenő és Gerendai Károly:

a Costes fennállása óta először éttermi társtulajdonos is lesz az új executive séf, Rácz Jenő.

Az éttermi hierarchiában chef patronként is nevezik ezt a pozíciót, amelyben a szakmai vezetésért felelős séf az étterem résztulajdonosa is egyben. A mindennapi munkában a chef de cuisine, vagyis a konyhafőnök áll helyt az étteremben

E pozícióra Koppány Leventét kérte fel Rácz Jenő, a S.Pellegrino Young Chef verseny 2019-es közép-európai döntőjének győztesét, aki Londonból tér haza a Costes konyhájára.

Kis érdekesség, hogy a Rumour és a Costes executive séfje, Rácz Jenő is alig múlt el 30 esztendős.

Miben lát fantáziát Rácz Jenő a két éve szunnyadó Costesben? Háttérbe szorul-e a Rumour? Milyen változások várhatók a Ráday utcai étterem életében?

Rácz Jenőt is megkérdeztük a fejleményekről, még ma közöljük a vele készített interjút.

Tovább olvasok:

 

 

 

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram