One&Only Mandarina – Mexikói mesevilág

SZERZŐ: Király Márton
2023. október 8.
a Château rovat
támogatója a
A Sierra Madre erdős hegyei és a Csendes-óceán között egy különleges luxushotel található.
Hirdetés

A helyszín

Tökéletes menedéket nyújt magasba törő hegycsúcsok, homokos partok, zöldellő síkságok és buja, trópusi dzsungel közepette.

Fotó: facebook.com / One&Only Mandarina

A mexikói Csendes-óceán partján, Puerto Vallarta gőzölgő trópusi esőerdejében található One&Only Mandarina, az igényes luxusutazók és családok üdülőhelye. A szálláshely komornyikszolgálatával, kiváló éttermeivel és bőséges tevékenységeivel az itt tartózkodás különleges élményt nyújt azoknak, akik nem szeretnének túl messzire merészkedni a szálláshelytől, hiszen mindent megtalálnak a birtokon, amire vágynak.

A hiperluxus szállodáiról világszerte ismert One&Only a Mandarinába is elhozza jellegzetes stílusát

A mexikói tengerpart látványos szakaszán található luxusüdülőhely az öko- és dizájntudatosak számára épült. Exkluzív villa-üdülőhely, fák tetejére épült, és sziklákon álló villákat kínál a part menti, még érintetlen dzsungelben, valamint ínyenc konyhát, kiváló gyógyfürdőt és kalandos programokat.

Fotó: facebook.com / One&Only Mandarina

A 33 hektáros tengerparti esőerdőben, a Csendes-óceánra néző, sziklára épült üdülőhelyet a zöldellő Sierra del Vallejo hegyvonulat veszi körül. Két strand van a parton, amelyek közül az egyik egész évben nyitva álla vendégek előtt. San Francisco hangulatos tengerparti városa 20 perc autóútra, Punta Mita 45 percre, Puerto Vallarta repülőtere pedig kevesebb mint egy órányira található.

A stílus

Az üdülőhely ősi fák között rejtőzik, a partvonalról szinte láthatatlan. Visszafogott, mégis fényűző, alacsony épületei kecses, modern dizájnnal tervezettek, ötvözik a lenyűgöző kortárs építészetet és a visszafogott mexikói stílust. A mennyezetek és a lamellák az ablakokon a helyi Cumaru-fa anyagából készültek, a hangulatot rózsaszínű vakolt falak és csiszolt kőpadló erősíti. A modern bútorok, a műalkotások és a műtárgyak mind helyi mexikói tervezőktől származnak.

Fotó: facebook.com / One&Only Mandarina

A vendégeknek saját komornyikjuk van, és elektromos kiskocsival járhatják körbe a területet. A kiváló személyzet melegszívű és segítőkész.

A programok

A tennivalók terén komoly a választék. A két strand (a vad Canalan part különösen szép), a számos medencékben való fürdőzés, a szállodához tartozó Mandarina Polo & Equestrian Club által szervezett tengerparti lovaglás, vagy a petroglifákkal (sziklafaragványokkal) tarkított történelmi esőerdőben tett túra csak néhány program amit a szálloda biztosít.

Fotó: facebook.com / One&Only Mandarina

A tágas, mégis nyugodt spa különféle kezeléseket kínál, kezdve a Tata Harper kezelésektől a klasszikus masszázsokig. A fürdőben masszázsmedence, iszapfürdő és egy chill-out terület is található, ahonnan az ősi Higuera fákból álló erdőre nyílik kilátás

A szobák

Az üdülőhely 104 szabadon álló villával rendelkezik, amelyek vagy a fák tetején, vagy a sziklákon helyezkednek el. Mindegyikhez saját merülőmedence tartozik. A villákat a szabadtéri élethez és a Csendes-óceánra nyíló kilátás maximalizálásához tervezték. Padlótól a mennyezetig érő üvegfalak és hatalmas, tolóajtókkal ellátott erkélyek foglalják keretbe az erdőt és a tengert.

Fotó: facebook.com / One&Only Mandarina

A nagyméretű szobákban étkezőhelyiségek (belül és kívül egyaránt), dupla mosdókagylós fürdőszobák, beltéri és kültéri fürdőkád vagy zuhanyzó található.

Gasztronómia

Az üdülőhelyen négy szabadtéri étterem és egy, az óceánra néző, fák tetején található bár található. A Carao nevű fine dining étterem modern mexikói konyhát kínál elegáns, modern környezetben. Az ételek között megtalálható a fésűkagyló brokkolinis tostadával, a zsenge homár és a fahéjas bunuelos. A mezcalok, tequilák, kézműves agavé-italok és nemzetközi borok listája különösen lenyűgöző.

Fotó: facebook.com / One&Only Mandarina

A lazább Alma étterem mediterrán ihletésű, nagy kerttel és medencével. Ez a reggeli helyszíne is; a vendégek az enchiladáktól és a chilis rántottától kezdve a power bowlokon át a gofrikig számos napindítót rendelhetnek.

Végül a Jetty Beach Clubban könnyű mexikói stílusú ebédeket fogyaszthatnak a vendégek, míg a Canalan strandon található Allora étteremben kiváló olasz konyha várja őket.

Küldetés

A One&Only Mandarina gondosan ügyelt a terület gazdag biológiai sokféleségének megőrzésére. Az erőforrás-hatékony építészet, valamint a fenntartható gyakorlatok alkalmazásával, valamint azzal, hogy a tervezés és az építési folyamat során végig konzultáltak botanikai szakértőkkel, komoly lépéseket tettek, hogy megóvják a területet, valamint tiszteletben tartsák e természetes élőhely történelmi és ökológiai jelentőségét.

Fotó: facebook.com / One&Only Mandarina

Ez a régészeti örökséget is magában foglalja, mivel a helyi Cora és Huichol kultúrák számos sziklafaragványa található a birtokon, amelyeket megőriztek.

Forrásaink voltak:

1 2

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram