Nem kopik a varázsa Mexikóváros stílusteremtő bárjának

SZERZŐ: Knap Gábor
2023. augusztus 4.
a Bár rovat
támogatója a
Többször választották már a kontinens legjobbjának, és magabiztosan tartja pozícióját a világ 50 legjobb bárjának listáján is Mexikóváros éjszakai életének állócsillaga, a Licorería Limantour. A mexikói kultúra egyre növekvő népszerűsége pedig úgy tűnik, további magasságokba repíti.
Hirdetés

Benjamin Padrón, a Licoreria Limantour alapítója élő legenda a koktélvilágban. Az általa létrehozott bár 2011 áprilisában nyílt meg, és azóta szépen fokozatosan változtatta meg a mexikói bárstílust, sosem látott népszerűséget hozva az olyan italoknak, mint a mezcal és tequila, illetve természetesen a belőlük készült koktéloknak is.

Fotó: Facebook Limantour

Itt minden belefér, ami iható

Padrón és José Luis León bármenedzser vezetésével a Licoreria Limantour stílusteremtő vendéglátóhely lett, amely nem csak bemutatja a mexikói italkultúrát a világnak, hanem egyszerre formálja is azt.

Mexikóváros pezsgő éjszakai életéről híres Roma Norte városrészében a Limantour nem hivalkodó fényeivel vagy meghökkentő belsőépítészeti megoldásaival nyűgözi le látogatóit, stílusa egyszerű art deco, csipetnyi modern bárhangulattal.

Itt tényleg a pultnál kérhető, szezonálisan változó, jókora kínálat a főszereplő.

Az ételek közül a guacamole és a tostadas kihagyhatatlan, természetesen vannak montadito szendvicsek és pincho. A változatos koktélokat pedig felsorolni is nehéz lenne. A bár saját készítésű szirupokból, szörpökből és egyéb, helyi növényekből készülő alapanyagokból dolgozik, a gyakran elsőre nehezen hihető összetevőkből megalkotott italokkal kapcsolatban pedig Benjamin Padrón szerint egyetlen szabály létezik: ha a személyzetnél nem megy át a teszteken, nem kerül az itallapra.

Fotó: Facebook Limantour

Mezcal és tequila: mindenki ezt keresi

A Licoreria Limantour italstílusa a végetekig letisztult: itt nincsenek különleges eljárások, látványos kémiai reakciók. Egyszerű, kevert és rázott koktélokat készítenek, amelyek annyira hordozzák a helyi jellegzetességeket, hogy csaknem az összes ott készülő ital felének a mezcal és a tequila az alapja. Aki pedig mégis szívesen kóstolna más jellegű koktélokat, találhat lengyel vodkát, akad single malt és még néhány, csak ott elérhető csapolt sör is.

A bár kétségkívül az újhullámos, helyi koktélmozgalom évek óta vezető vendéglátóhelye, amely azért is nagy teljesítmény, mert Mexikóvárosban számtalan nagyszerű hely verseng ezért a címért. A mexikói kultúra egyre népszerűbb a világban: a mexikói zene, a filmművészet sokat tesz azért, hogy az ország és a fővárosa egyre több és több utazó bakancslistáján kerüljön az első helyre, ha pedig eljutottak a városba, a Licoreria Limantour kétségkívül az egyik legjobb helyszín az ételekbe, italokba és persze a helyi bárhangulatba való belekóstoláshoz.

Fotó: Facebook Limantour

A Limantour természetesen a hét minden napján tömve van vendégekkel. A légkör bódító és ugyanez mondható el a koktélok jelentős részéről is, amelyek között nem egy olyan található, ami elsőre már-már túl extrémnek tűnik, mégsem vehető le az itallapról, hiszen a vendégek megszerették.

Ilyen többek között a Mezcal Stalk, amely a névadó párlaton kívül narancslikőrt, ananászlevet, és agavémézet is tartalmaz. Voltaképpen a hely ikonikus koktélja is olyan, ami elsőre könnyen okozhat meglepetéseket: a Margarita al Pastorban a tequila narancslikőrrel, ananásszal, füstölt chilivel körítve érkezik.

Fotó: Facebook Limantour

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram