Ihletett tányérok a Mandarin Oriental éttermében
A művészet, a zene és az ízek egyesülnek a hongkongi Mandarin Grill + bár legújabb együttműködésükben a Tang Contemporary Art galériával, ami a Művészi Pillanatok (Artistry Moments) fantázia nevet kapta. A multiszenzoros élmény négyfogásos menüt jelent, amiben mindegyik fogást egy neves kortárs kínai művész alkotása inspirált.
A már tizedik éve Michelin-csillagot szerzett éttermekből ismert Simon Guthridge-nak köszönhetően a vendégek olyan összetevőkből álló fogásokra számíthatnak, mint az alaszkai királyrák, a japán amadai hal, a kaviár és a borjúszűz. A Ruinart pezsgőválasztéka opcionálisan párosítható minden ételhez. A multiszenzoros élmény zenei aláfestését a Musicstyling által speciálisan az alkalomhoz válogatott filmzene egészíti ki az élményt.
Donut fear
A Tang Contemporary Art bangkoki galériájában pedig egy nagyszabású, kifejezetten fánkokra fókuszáló tárlatot nyitottak meg, Jae Yong Kim alkotásaiból. A Donut fear (Do not fear) néven futó kiállítás a koreai művész New York-i tapasztalataiból táplálkozik. 2008-ban kellett beilleszkednie a világvárosba, az akklimatizálódással járó egyedüli, stresszesebb időszakot pedig a fánkoknak köszönhetően vészelte át. Az aránylag olcsó, színes, cukros édességbombáknak, melyek instant boldogságot hoztak Kim új életébe.
Sőt, olyannyira elbűvölték őt a fánkok, hogy a művészeti tevékenysége melletti kereseti lehetőséget is bennük látta meg: fánküzletet nyitott. Sajnos a gazdasági világválság aztán visszavetette ezt az üzletet, de 2012-ben elkészült az első kerámiafánk, aminek nézegetése szintén mosolyra húzza a szájakat.
A művész szerette volna, ha a mutatós édességek örök életűvé válnak — mintegy trófeaként lóghassanak az otthonokban. Tele gegekkel, változatos formákkal, kristályberakásokkal, néhol pop-art beütésekkel.