A Konyhakör kezdeményezésére sokan felkapták a fejüket, vacsoráikat olyan helyszíneken tartották, ahova máskor nem juthat be az ember, legalábbis nem költhet el egy étkezést. A Párisi udvar, a Kelenföldi Hőerőmű vagy a Ferihegyi Repülőtér bezárt 1-es termináljában tartott eseményeik közösségteremtő szellemiségét tovább örökítették a nyolcadik kerület eldugott izakajájába, az Ensoba.
2023-ban Gerendai Károllyal és a Costes-szal együttműködve catering ügynökséget hoztak létre, a Costes Cateringet, valamint ugyanebben az évben nyílt meg avantgarde natúr borbárjuk, a Bar Bizarre ahol Tenner Benjámin partnere Szilágyi Bence, a natúr borok szakértője, a Gran Vin de Barnag nevet viselő, balaton-felvidéki pincészet alapítója.
„Nem csökkent a motivációnk abban, hogy vad, furcsa, konvenciókat kerülő eseményeket teremtsünk, a Konyhakör egy adatbank és könyvtár.
A színházi dramaturgiával bíró, pop-up vándor vacsora-sorozat zárása egyben egy új fejezet nyitását is megelőlegezi” – mondta Tenner Benjámin, aki a Konyhakör leköszönésével egy vadonatúj márkát hoz létre, és új profilba önti eddigi művészeti és gasztronómiai tapasztalatát, ’BeniTenner’ név alatt.
Az utolsó, ’Futuro Luminoso’ elnevezésű esemény szervezésében Galeotti Álmos, gasztro szakember a Konyhakör partnere. A vacsorát 2024 január 19-én 19 órakor tartják a Vakok Intézetének szecessziós Nádor termében.
„Vacsoráink mindegyike egy-egy emléktábla, amely Budapest és az ország történelme előtt tiszteleg.
Meggyőződésem, hogy a formanyelvek változnak körülöttünk, így a gasztronómia vacsora szakosztályában található „publikus pop-up” nyelve is változásra van ítélve. Engedve tehát a nagyobb erőnek, a tíz év publikusan vándorló, kulturális apropóból szervezett vacsorái most az utolsó fejezetükhöz érnek” – mondta el Tenner Benjámin.
Galeotti Álmos két évet töltött a három Michelin-csillagos senigallia-i Ristorante Uliassi-ban. A ’Futuro Luminoso’ vacsorán az étterem öt séfje, Merlino Giuseppe, Josef Maleci, Alessandro Brigatti, Andrea Paris és Claudia Moretti mutatkozik be.
Az esemény pontos részletei:
Dátum: 2024. január 19. péntek, 19:00
Helyszín: Vakok Intézete, Nádor terem
Étterem: a Michelin-csillaggal jutalmazott Uliassi, 2023-ban a világ 34. legjobb étterme
MENÜ
Amuse-bouche
Tintahal Tagliatelle
Tengeri Sün Carbonara
Porchettás szendvics
Galamb gyömbéres Yakitori szósszal
Appetizers
Vörös Garnélarák Citrussal
Pisztráng “Carpione”-ban (ecetben és hagymával marinálva) Babérlevél kivonattal
First Course
Fusillone Pietro Massi Bottargával, rozmaringgal és pisztáciával
Second Course
Galamb Pármai Sonka zsírjával, Lagavulin (whisky), Füstölt Paprika
Intermezzo
Kecskesajt, Méz, Pollen
Pre Dessert
Tubi 60 Granita Eperrel, Krém, Zöld Kardamom
Dessert
Tiramisu
Final Treats
Szicíliai Cannolo
Bigné vaníliával és cantanoi (egy közép-olasz város, Marche régióból) cseresznyével
Parmezán Zselatin Mogyoróval, Szarvasgomba és Balzsamecet
Csokoládé Gin-Tonic
Séfek: Merlino Peppino, Josef Maleci, Alessandro Brigatti, Andrea Paris, Claudia Moretti
A részvétel ára: 250€ / fő
Utalási adatok az asztalfoglaláshoz:
Kedvezményezett: KK Costes Catering Kft.
Bankszámlaszám: HU47107004407133129851100005
Megjegyzés: Konyhakör + az email cím
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.