Hirdetés
Hirdetés

Mede Ádám segítségével készíthetjük el a családnak a karácsonyi menüt

2023. november 13.
Mede Ádám október elején jelentette be, hogy elhagyja a Laurelt, hogy megvalósíthassa rég dédelgetett terveit, méghozzá, hogy főzőkurzusokat indíthasson gasztrorajongó foodie-knak, illetve tanulni és fejlődni vágyó szakácsoknak. A kurzusokra holnaptól lesz lehetőségük jelentkezni az érdeklődőknek Mede Ádám social media felületein keresztül.
Hirdetés

Mikor és hol lehet majd csatlakozni a főzőkurzusokhoz? 

A gasztronómia amatőr szerelmesei számára az első kurzus november 26-án fog indulni, ezt követően pedig heti rendszerességgel lesznek alkalmak, a helyszín a Culinary Institute Europe a Bródy Sándor utcában. A menüsorhoz, amit közösen fogunk elkészíteni lesz profi borkíséret is, így abban bízom, hogy egy interaktív vacsorával zárhatjuk majd minden alkalommal a programot. A célom, hogy a résztvevők egy 4,5-5 órás komplex élményt kapjanak. A foglalásra november 14-tól van lehetőség a social media felületeimen keresztül, a honlapom várhatóan decembertől fog élesedni. 

 

Milyen fogásokra, ízekre vagy tematikára számíthatnak az érdeklődők? 

Novemberben és decemberben a tökéletes karácsonyi menüre fog épülni az egész koncepció, összesen hat fogást fogunk elkészíteni, amibe beletartozik például a kakas ramen. Ennek a fogásnak az az érdekessége, hogy az őslevest majd mindenki megkapja kicsiben, így ezt majd mindenki otthon tudja frissíteni és életben tartani, illetve természetesen otthon hasznosítani a kurzuson tanult leves elkészítéséhez. Így nem csupán a tudást, de némi alapanyagot is hazavihetnek a résztvevők. Emellett még lesz marhatatár, rákmajonéz, szarvas wellington burgonyával, szilvával és szarvasgombával. 

Kell bármiféle konyhai rutin ahhoz, hogy az embernek sikerélménye legyen, miközben elkészíti ezt a menüsort vagy teljesen kezdők is csatlakozhatnak? 

Nagyon konkrét és korrekt receptúrát szeretnék adni a résztvevőknek, illetve igyekszem majd úgy felépíteni az egészet, hogy ne kelljen minden fogást a nulladik lépéstől elkészíteni, inkább majd azokat a sarokpontokat nézzük meg és beszéljük meg, amelyek esetében nagyobb a rontási lehetőség. Az is fontos, hogy nyolc-tíz fős csoportokban gondolkozom, hiszen így mindenki munkájára oda tudok majd figyelni, és mindenkinek segíteni az igényeinek megfelelően. 

 

Jövő évtől már nemcsak hobbiszakácsok, hanem szakmabeliek számára is tervezel kurzusokat. Ezek esetében mi lesz a koncepció? 

Mindenképpen úgy szeretném, hogy négy-hat alkalmasak legyen a kurzusok, tehát rövidebb tanfolyamokra kell gondolni. Nagyon feszes, gyakorlatias nyolcórás alkalmakat tervezek, amelyek során megnéznénk munkafolyamatokat, technológiát, adott ételek elkészítésének módját. Mindezt külön alkalmakra bontanám, hogy valóban adaptálható, hasznos tudást adjak át a kollégáknak. Az ő esetükben is nyolc-tíz fős kurzusokat kell elképzelni, ami már csak azért is jó, hiszen az ismeretek, tapasztalatok megosztása mind nekik, mind pedig nekem is hasznos lehet. 

 

Korábban arról meséltél, hogy a főzőkurzusok mellett az éttermi tanácsadás az, amire szeretnél jelenleg nagyobb hangsúlyt fektetni. Elárulnál nekünk erről részleteket? 

Pillanatnyilag a debreceni Szomszéd Bisztróval kezdtünk el közösen dolgozni, ami azt jelenti, hogy belekezdtünk a koncepcióformálásba. Hetente két napot töltök ott, finomítjuk az étlapot, emellett igyekszünk fejleszteni az éttermet mind ételminőség mind pedig szerviz tekintetében. Nagyon élvezem ezt a feladatot, bízom benne, hogy sikeres lesz az együttműködés. 

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram