22 fiatal, 27 év alattit szakács versenyzett múlt pénteken, ahol Mede Ádám (Onyx) a harmadik helyen végzett. A versenyzők a világ elismert éttermeiből jöttek, az első helyen a kanadai Michael Christiansen, a második helyen a finn Laura Virolainen végzett. A 12 tagú nemzetközi zsűri tagja volt Ádám Csaba az Olimpiából, Barka Áron az ARAZ-ból, valamint Bicsár Attila az Alabárdosból.
„A black box alapanyagai között idén a Magyarországon tenyésztett kecsege és szarvas, az itt termelt ördögszekér gomba, sütőtök, besztercei szilva, libamáj, továbbá fehér Valrhona csokoládé szerepelt, melyeket ilyen magas minőségben kizárólag a METRO áruházakban lehet beszerezni. A különleges összetevők sorát gazdagította az itt bemutatkozó magyar fekete kaviár is. Az alapanyagok nagy kihívást jelentettek a versenyzőknek, de szép és igazán látványos versenyzést láthattunk, a szakértő nemzetközi zsűrit pedig lenyűgözte a meglepetéskosár változatossága és kimagasló minősége” – árulta el Lázár Chef.
Íme Mede Ádám tányérjai:
Gratulálunk!