A Bestia berobbant tavaly tavasszal az újranyitások idején, aztán nem hallottunk róla.
Tavaly egész végig nyitva voltunk, és január 24-ig csináltuk a házhoz szállítást. Kinyitottunk nyárra, óriási sikere volt, aztán jött a második hullám, ami elsodorta. Több okból is elsodorta a járvány a Bestiát. Nem lehet egy jó minőségű T-bone steaket jus-vel lelocsolva kiszállítani. Nem lehetett átadni az élményt, amit ott nyújtunk. Viszont felhasználtuk a bezárást, sőt rá is tettük egy lapáttal, és megújítottuk a beltér egészét.
Azért csak nem volt szerencsés helyzet.
Ez idő alatt a TG és a TOKIO is szét lett bombázva, teljes átalakításon, gépparkfelújkításon estek át a helyek. Persze, mi is megálltunk egy pillanatra, de mindenki állományban maradt, aki olyan munkaerő volt. A konyha személyzete körülbelül 80%-ban ugyanaz maradt, mint eddig, ami nagyon nagy szó. Viszont egy másik álmom valósul meg most, egy közel-keleti konyhára épülő étterem nyílik hamarosan a vezetésem alatt.
Nocsak, hol?
Szintén az V. kerületben, de erről többet egyelőre nem mondhatok.
Wossala Rozina egy hangsúlyos vezető a BESTIA életében. Hogy tudsz mellette séfként érvényesülni?
2019-ben jöttem ide, már több mint két éve itt vagyok. Nekem soha nem kellett harcolnom vele, jól működünk együtt.
Mi a titka?
Az, amit Lefkovics György is képvisel. Olyan tulajdonosokkal dolgozunk, akik az éttermek vezetőit is úgy motiválják, hogy azzal működtetik az egész rendszert.
Vezetői szinten adnak egy lökést, és az az energia megy tovább. Itt az a cél, hogy mindenki szeressen itt dolgozni. Abszolút nyugati körülmények vannak nálunk, élhető munkabeosztással, nem kell széthajtanod magad.
Fizetett szabadság van, munkaruha, céges kedvezmények. Én azon kevés szerencsések egyike vagyok, aki az eddig csapatával nyithatott újra.
Személyes kötődésed van az ázsiai konyhához. A feleséged kínai, sokat utaztál arra. Csak nem egy menő kínai étterem?
Nem, bár látok benne fantáziát. Én az ázsiai fúziókat a Bestiában valósítom meg. Az új hely is tulajdonképpen a BESTIA ebédmenüjéből forrt ki, még idén nyáron megnyitjuk, és azt a laza nyugati street food style-t valósítja meg, amit én mindig is a magaménak éreztem.