blog
Hozzávalók:
A panna cotta-hoz
- 1 nagyon érett banán
- 1/2 teáskanál vaj
- 15 g nádcukor
- 1 evőkanál rum
- 200 ml tejszín
- 100 ml tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 lap zselatin
- ízlés szerint vaníliakivonat
A szeder granitához
- 150 g szeder
- 50 g cukor
- 1 evőkanál crème de cassis
- 1 teáskanál zöldcitromlé
- csipet őrölt fahéj
Valamint még:
- shortbread és friss szeder és füge a tálaláshoz
Elkészítés:
Pucoljuk és szeleteljük fel a banánt kb. 1 cm vastag karikára. Olvasszuk meg a vajat és nádcukrot adjuk hozzá, keverjük, amíg a karamell formálódik. Ekkor adjuk hozzá a banánszeleteket és pároljuk meg. Aikor befedi jól a karamell,adjuk hozzá a rumot és főzzük addig, míg elfő és újra karamell fedi a banánt. Pürésítsük a banánt a tejjel, közbenmelegítsük fel a tejszínt a cukorral és vaníliával. Amint forrni kezd, keverjük el benne a jól kinyomkodott zselatint. Húzzuk félre a tűzhelyről és keverjük össze a banános tejjel.
A granitához pürésítsünk minden hozzávalót egy fél csésze vízzel, majd szűrjük le. Ezután egy tálkába öntjük és a fagyasztóba tesszük. 20-30 perceként villával átkeverjük, kb. másfél óra alatt eléri a megfelelő állagot. Ezután letakarjuk és legalább még egy órát állni hagyjuk.