Hirdetés
Hirdetés

Karamellizált banános panna cotta szeder granitával

SZERZŐ: Mandula Sarok
2015. augusztus 14.
Sokszor körbeudvaroltunk már Mandula Sarkot, fohászkodva, hogy gondolja meg magát és térjen vissza a receptekhez. Meghallotta, visszajött és pár hete betársult az Egy szakács naplójához. Ennek örömére kértük, hogy valami nyári desszerttel örvendeztessen meg titeket.
Hirdetés

blog
Hozzávalók:
A panna cotta-hoz

  • 1 nagyon érett banán
  • 1/2 teáskanál vaj
  • 15 g nádcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 lap zselatin
  • ízlés szerint vaníliakivonat

A szeder granitához

  • 150 g szeder
  • 50 g cukor
  • 1 evőkanál crème de cassis
  • 1 teáskanál zöldcitromlé
  • csipet őrölt fahéj

Valamint még:

  • shortbread és friss szeder és füge a tálaláshoz

fotó: a szerző felvétele

fotó: a szerző felvétele


Elkészítés:
Pucoljuk és szeleteljük fel a banánt kb. 1 cm vastag karikára. Olvasszuk meg a vajat és nádcukrot adjuk hozzá, keverjük, amíg a karamell formálódik. Ekkor adjuk hozzá a banánszeleteket és pároljuk meg. Aikor befedi jól a karamell,adjuk hozzá a rumot és főzzük addig, míg elfő és újra karamell fedi a banánt. Pürésítsük a banánt a tejjel, közbenmelegítsük fel a tejszínt a cukorral és vaníliával. Amint forrni kezd, keverjük el benne a jól kinyomkodott zselatint. Húzzuk félre a tűzhelyről és keverjük össze a banános tejjel.
A granitához pürésítsünk minden hozzávalót egy fél csésze vízzel, majd szűrjük le. Ezután egy tálkába öntjük és a fagyasztóba tesszük. 20-30 perceként villával átkeverjük, kb. másfél óra alatt eléri a megfelelő állagot. Ezután letakarjuk és legalább még egy órát állni hagyjuk.
 
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram