Hirdetés
Hirdetés

Januártól többé nem Vár a Speiz

2017. december 12.
December 31-e az utolsó nap, eddig lehet még egy búcsúlátogatást tenni a budai vár egyik méltán kedvelt éttermében. Magyar hagyományokon alapuló ételek, francia technológiával – ajánlottuk a legutóbbi kalauzunkban az éttermet, amely az országos listánkon a 76. helyen szerepelt, 76 ponttal. Mint ahogyan az 2016 év eleje óta tudható, három minisztérium is a várnegyedbe költözik. […]
Hirdetés

December 31-e az utolsó nap, eddig lehet még egy búcsúlátogatást tenni a budai vár egyik méltán kedvelt éttermében.
Magyar hagyományokon alapuló ételek, francia technológiával – ajánlottuk a legutóbbi kalauzunkban az éttermet, amely az országos listánkon a 76. helyen szerepelt, 76 ponttal.
Mint ahogyan az 2016 év eleje óta tudható, három minisztérium is a várnegyedbe költözik. Ezek közül a Nemzetgazdasági Minisztérium fogja megkapni az épületet, amely eddig a Vár a Speiz otthonául szolgált. A Hess András téren tehát 2018-tól többé ne keressük az étteremet.

Rákóczi túrós


Kovács Árpád séfet kérdeztük:
"Nagyon sajnáljuk, hogy el kell hagynunk a helyet, ez nem egy átlagos munkahely volt egyikünk számára sem. Nap mint nap szívesen jöttünk ide dolgozni, volt egy olyan atmoszférája a helynek, amit nem csak a vendégek, hanem mi is igazán szerettünk. Külön sajnálom, hogy ebben a jó kialakítású és remekül felszerelt konyhában nem dolgozhatom többé."

Kovács Árpád séf


Ritka jó csapatról, szinte baráti hangulatban dolgozó munkatársi körről mesélt a konyhafőnök, és arról a hálás helyzetről, hogy valóban kreatív lehetett az ételek kidolgozásakor. (Ráéreztek erre a tesztelőink is, ugyanis a francia és magyar konyha meghatározáson túl az "otthonos" és "kreatív" címkékkel látták el az éttermet a kalauzunkban.)

Flódni


Egyelőre csak tervek vannak, de még az is elképzelhető, hogy sikerülhet a Vár a Speiz csapatát egyben tartani...
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram