Hirdetés
Hirdetés

Íme a világ 100 legjobb séfje – Már megint

SZERZŐ: Lami Juli
2017. november 27.
Igen, tudjuk, megint egy lista, amiről egy-két séf biztosan már ma leiratkozik egy dacos Facebook posztban, de mivel a jó hírt Yannick Alléno is megosztotta, mi sem hallgatjuk el, ezúttal kik bizonyultak a világ legjobbjainak.
Hirdetés

Az eredményeket különben Monacóban tették közzé vasárnap, a Chefs World Summit 2017. eseményen, a szavazatokat pedig topséfektől gyűjtötték be, szerte a világból.
A győztes Michel Troisgros lett (Maison Troisgros, Roanne). Az elmúlt években (visszafele haladva az időben) Alain Passard, Michel Bras és Pierre Gagnaire szerepelt a lista élén.
A díjat egyébként a francia Le Chef magazin alapította 2015-ben. A szavazás úgy történik, hogy augusztus és november között elküldenek egy kérdőívet összesen 582 kettő, illetve három Michelin-csillagos séfnek, akiknek névtelenül kell az általuk öt legjobbnak tartott séfre szavazniuk. Az eredményekből egy kiadvány is születik, mégpedig a "Les 100 Chefs".
Lássuk, kik szerepelnek a top10-ben:

  1. Michel Troisgros – Maison Troisgros
  2. Yannick Alléno – Alleno Paris
  3. Joan Roca – El Celler De Can Roca
  4. Arnaud Donckele – Residence de la Pinede
  5. Pierre Gagnaire – Restaurant Pierre Gagnaire
  6. Emmanuel Renaut – Flocons de Sel
  7. Enrico Crippa – Piazza Duomo
  8. Pascal Barbot – L'Astrance
  9. Seiji Yamamoto – Nihonryori Ryugin
  10. Alain Ducasse – Plaza Athenee

 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram